Rețetă de august

Espresso granita affogato



Espresso granita affogato este o cafea puternică, ușor alcoolizată, ce reprezintă desertul perfect după o masă copioasă, putând fi servită împreună cu înghețată de vanilie, informează dailymail.co.uk.
Cantitatea de preparat: 600 de mililitri
Ingrediente:
5 linguri de espresso sau cafea la filtru concentrată
110 grame de zahăr pudră
2 linguri de lichior de cafea
înghețată de vanilie
Mod de preparare:
Preparați espresso sau cafeaua într-o cafetieră sau un filtru, folosind un litru de apă fierbinte. Turnați cafeaua într-un bol larg din plastic, nu prea adânc. Adăugați zahărul și amestecați până se dizolvă complet. Adăugați lichiorul de cafea și lăsați lichidul să se răcească.
După răcire, acoperiți bolul și lăsați-l timp de două ore în congelator. Scoateți bolul din congelator, apoi, folosind o furculiță, spargeți compoziția în cuburi mici și zdrobiți mixtura până obțineți o compoziție fină, pe care o puneți din nou la congelator.
La fiecare 30 de minute, timp de două ore, scoateți înghețata din congelator și zdrobiți cuburile până obțineți o pastă fină. După această operație, lăsați din nou bolul în congelator timp de cel puțin o oră.
Mod de servire:
Turnați o lingură de înghețată de vanilie într-un pahar răcit în prealabil, peste care turnați o lingură din compoziția înghețată obținută la punctul anterior.