Escalop de porc



Escalop de porc
Escalop de porc

4 porții – 40 minute

  • 4 felii groase mușchi de porc
  • 100ml ulei (preferabil de măsline)
  • 200g măsline fără sâmburi
  • 1 lingură boia de ardei dulce
  • 200ml supă de carne
  • 2 căței de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • ± sare, piper

Bateți carnea cu ciocanul de șnițele, presărați-o cu sare și piper, apoi prăjiți-o câte 2-3 minute pe fiecare parte, în uleiul încins. Adăugați supa și lăsați carnea să fiarbă la foc mic 15-20 de minute, puneți măslinele, boiaua, usturoiul, foaia de dafin și potriviți de sare și piper. Acoperiți tigaia cu un capac și mai lăsați 10 minute la foc mic. Serviți escalopul cu cartofi natur. (Mirela Pană – Brașov)