Emisiunea de mărci poștale „Excelența în comunicare. De la tăblițe la tabletă”, dedicată aniversării celor 10 ani de activitate a companiei The Group, omagiază performanța, viziunea, inovația profesională pe care au oferit-o continuu fondatorii acesteia și, în egală măsură, evoluția unui întreg domeniu al științelor sociale.
Excelența în activitatea profesională de comunicare poartă, în România, semnătura memorabilă The Group – o companie ai cărei profesioniști au împletit, timp de un deceniu, pasiunea lor pentru artă și inovație cu știința de a promova inteligent branduri.
În cei zece ani de la înființare, agenția de comunicare The Group a contribuit la destinul de succes a sute de branduri, a conceput și implementat campanii complexe de publicitate, a dezvoltat programe sofisticate de relații publice, a tipărit povestea pe care o spun mărci remarcabile, a creat și produs reclame savuroase, a gestionat investiții substanțiale în mass-media, a asistat proiecte ingenioase de marketing și, mai ales, a semnat multe dintre inovațiile industriei de marketing-comunicare în România.
Timbrul emisiunii cu valoarea nominală de 4,70 lei transmite mesajul evoluției comunicării de-a lungul timpului, într-o lume transformată de fluxul rapid de informații, dar și de noile tehnologii. Dorința de a transmite peste milenii idei și informații prin scrierea lor a marcat prima revoluție informațională. Aceasta și revoluțiile care au urmat, cea pe care o parcurgem acum, au modelat umanitatea mai mult decât orice cruciadă, război sau lider al istoriei.
Imaginea timbrului ne transmite faptul că în pașii istoriei am asistat la o trecere fluidă de la mediul offline la mediul online, cele două ipostaze cadru ale comunicării fiind reprezentate simultan: pe de o parte, avem reprezentarea grafică a unei tăblițe pergament alături de o pană, iar pe de altă parte, a unei tablete digitale pe care alunecă un index prin mișcarea touch. Inventat în jurul anului 2700 î.Hr., pergamentul își revendică numele de la orașul Pergamon, care a fost un centru prosper de producție de pergament în timpul perioadei elenistice. Introdusă în jurul anului 700 î.Hr., pana a fost instrumentul de scris care a dominat cea mai lungă perioadă din istorie (mai mult de o mie de ani). Creată progresiv în mijlocul secolului al XX-lea și dezvoltată în ultimele două decenii, prima tabletă digitală modernă a fost lansată în 2010.
Pe manșeta minicolii apare portretul lui Johannes Gutenberg alături de o imagine a presei lui tipografice, figura lui Alexander Graham Bell împreună cu telefonul pe care l-a inventat, precum și tăblițele de la Tărtăria (5500-5300 î.Hr.) ce au fost descoperite de arheologul clujean Nicolae Vlassa în 1961, la Tărtăria, județul Alba. Acestea fac parte din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei, iar imaginile lor sunt reprezentări simbolice ale evoluției comunicării.
Emisiunea este completată cu un plic „prima zi”, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 20 timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă + 3 tabsuri.
Emisiunea „Excelența în comunicare. De la tăblițe la tabletă” a fost introdusă în circulație filatelică din data de 30 aprilie a.c.