Romfilatelia, sub deviza „O lume într-un timbru”, invită la o plimbare imaginară prin România, punând în circulație o emisiune de mărci poștale de explorare a patrimoniului natural și arhitectural.
Timbrul cu valoarea nominală de 2,50 lei prezintă un peisaj din Delta Dunării, care a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO în anul 1991 ca Rezervație a Biosferei, cuprinzând una din cele mai întinse zone umede din lume, cu peste 400 de lacuri, păduri de stejari și frasin, dune de nisip și plaje sălbatice pe litoralul marin deltaic.
Timbrul cu valoarea nominală de 2,70 lei înfățișează Turnul cu Ceas din orașul Sighișoara, cel mai masiv dintre cele nouă turnuri de apărare ale cetății care s-au păstrat până în prezent. Sighișoara, unul din puținele orașe-cetate medievale locuite, apare vizitatorului ca un muzeu în aer liber, exponatele sale, fermecătoare prin atmosfera pe care o creează împreună, atrag an de an sute de mii de turiști.
Alăturat orașului medieval, avem ceramica săsească, ce se remarcă printr-un repertoriu generos de motive decorative.
Timbrul cu valoarea nominală de 3,50 lei ilustrează Cascada Bigăr, ce face parte dintr-o arie protejată, situată în județul Caraș-Severin, comuna Bozovici. Izvorul puternic este alimentat de un curs de apă subteran ce străbate Munții Aninei.
După circa 200 m, apa izvorului se varsă în râul Miniș de pe un prag stâncos, formând o cascadă spectaculoasă.
Timbrul cu valoarea nominală de 4,00 lei ilustrează Mănăstirea Voroneț, ctitorie medievală din orașul Gura Humorului. Cunoscută sub numele de „Capela Sixtină a Estului”, mănăstirea se remarcă prin frescele cu o nuanță intensă de albastru („albastru de Voroneț”).
Alăturată mănăstirii marca poștală prezintă o ie cu model specific zonei Suceava.
Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 lei înfățișează mocănița și splendidul decor natural prin care aceasta își urmează drumul. Împreună cu mocănița este ilustrată una din păsările cele mai îndrăgite și cel mai ușor de recunoscut chiar și din mersul trenului – ciocănitoarea mijlocie, sau „doctorul pădurilor”.
Meșteșugul ceramicii de Horezu, înscris în 2012 de UNESCO pe Lista Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanității, este o meserie tradițională unică. Fabricată manual în partea de nord a județului Vâlcea, ceramica reflectă generații de cunoștințe meșteșugărești. Decorarea și cromatica conferă unicitatea acestui tip de ceramică, ilustrată pe timbrul cu valoarea nominală de 15,00 lei.
Alături de ceramica de Horezu este prezentată o scoarță țărănească al cărei colorit și model decorativ este specific zonei oltenești.
Emisiunea alcătuită din șase valori are un tiraj total de 187.080 de timbre. Au fost realizate și 210 seturi (două plicuri) echipate cu timbrele emisiunii, numerotate și obliterate cu ștampila „prima zi”, precum și 200 de seturi (șase imagini) de cărți poștale maxime.