În anul Centenarului Marii Uniri, Romfilatelia celebrează revenirea românilor dintre Prut și Nistru în granițele țării, la 27 martie 1918, printr-o emisiune de mărci poștale cu genericul „100 ani de la Unirea Basarabiei cu România”.
Pe timbrele emisiunii filatelice, care a fost introdusă în circulație începând cu data de 27 martie a.c., sunt ilustrate trei personalități care au mijlocit înfăptuirea idealului național al Unirii. Astfel, pe timbrul cu valoarea nominală de 4,00 lei este reprodus portretul lui Alexandru Marghiloman, prim-ministru al României în martie 1918.
La 27 martie 1918 Alexandru Marghiloman s-a deplasat la Chișinău și a ținut un discurs în fața Sfatului Țării, înaintea votului care a consfințit reîntoarcerea Basarabiei la țara-mamă.
Portretul lui Ion Inculeț, președinte al Sfatului Țării de la Chișinău, este redat pe timbrul cu valoarea nominală de 8,00 lei, iar pe timbrul coliței dantelate, cu valoarea nominală de 16,00 lei, este prezentat portretul lui Pantelimon Halippa, luptător pentru drepturile românilor din Imperiul Țarist. Pantelimon Halippa a fost condamnat la închisoare, în 1906, din cauza acțiunilor sale. A votat Unirea Basarabiei cu România la ședința istorică a Sfatului Țării din 27 martie 1918, iar apoi a participat la adunările de la Cernăuți și Alba Iulia, care au desăvârșit crearea României Mari.
Emisiunea filatelică „100 ani de la Unirea Basarabiei cu România” are un tiraj total de 53.642 de timbre. Au fost realizate și 1.118 plicuri (FDC), echipate cu timbrele emisiunii, numerotate și obliterate cu ștampila „prima zi”.