Rețete

Dulciuri de post



Biscuiți de post
Ingrediente:
3 căni de zahăr, 2 pachete de margarină, 2 căni ulei, 3 căni de borș, 2 lingurițe bicarbonat, făină (multă), mirodenii, esențe
Mod de preparare:
Se amestecă toate ingredientele și se face un aluat gros. Se întinde o foaie de 1 cm grosime și se taie în forme diferite. Se pun în tavă și se dau la cuptor.
Cornulețe cu nucă
Ingrediente:
1 pachet de margarină, o cană nuci măcinate, 1 praf de copt, zeamă de lămâie, sare, făină zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeama de lămâie, un praf de sare și se adaugă treptat făina până se obține un aluat tare. Se întinde o foaie, se taie pătrate, se rulează cornulețe și se coc într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină. După ce se scot din cuptor, calde fiind, cornulețele se tăvălesc prin zahăr pudră.
Ștrudel cu mere aromat
Ingrediente:
Foi de plăcintă, 1 kg mere, 200 gr zahăr, 100 gr nucă de cocos, stafide, zeama de lămâie, vanilie, scorțișoară, 100 gr. margarină
Mod de preparare:
Merele se curăță și se taie bucăți. Se pun într-un castron cu zahărul și zeama de la o lămâie, se lasă 2-3 ore, apoi se storc, se amestecă cu nuca de cocos, stafidele, scorțișoara, vanilia. Acest amestec se întinde pe foile de plăcintă, se rulează, se ung cu margarină și se presară cu puțin zahăr. Se așează în tava bine unsă cu margarină și se dau la cuptor. (www.reteteculinare.ro)



Recomandări

Folosirea ingredientelor netradiționale și realizarea unor rețete pentru nevoi nutriționale speciale, inițiative premiate la FIA Food Fest 2024 la USV