Clătite de post cu mere
Durata: 60 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: 500 ml apă, făină, ulei, sare, 6 mere, 150 gr zahăr, scorțișoară.
Mod de preparare:
Se curăță merele, se rad, se scurg de zeamă și apoi se amestecă cu zahărul și scorțișoara. Apa minerală se amestecă cu făina foarte bine, până se obține o compoziție de consistența smântânii. Se adaugă un praf de sare și o lingură de ulei. Din această compoziție se fac clătite într-o tigaie unsă cu ulei încins. Clătitele se prăjesc pe o parte, apoi se întorc și se umplu cu merele. Se împachetează în două și se prăjesc și pe cealaltă parte. Negresă
Durata: 60 minute
Complexitate: medie
Ingrediente: 3 căni de făină, o cană de zahăr, 100 ml ulei, 400 gr gem, 2 linguri cacao, o cană de apă minerală, o linguriță de bicarbonat stins în oțet, nucă pisată, mirodenii, un praf de sare.
Mod de preparare: Se amestecă bine zahărul cu apa minerală, apoi se adaugă toate celelalte ingrediente, se amestecă bine. Se tapează tava cu margarină și făină, se pune compoziția și se dă la cuptor 40-50 de minute. Deasupra se presară nucă pisată.
(www.bunatati.ro)