Tortulețe de ciocolată
(3 torturi cu diametrul de 15 cm)
Ingrediente:
400 g făină
100 g amidon de porumb
80 g cacao
un praf de sare
2 linguri praf de copt
260 ml cafea tare rece
200 ml ulei
200 ml miere
gem de caise / portocale
ciocolată colorată, bombonele
Mod de preparare:
Făina se cerne împreună cu cacaua, amidonul, sarea și praful de copt.
Cafeaua, uleiul și mierea se amestecă bine.
La acest amestec se adaugă amestecul de făină și se omogenizează (iese o compoziție mai grosuță).
se împarte în trei forme, se nivelează suprafața și se coace în cuptorul preîncălzit la 180 C circa 30-40 min.
După ce s-au răcit, tortulețele se ung cu gem și se presară ciocolată sau bombonele…
Muffins cu ciocolată
(12 muffins mari)
Ingrediente:
380 g făină
6 linguri cacao
1 linguriță praf de copt
1 linguriță bicarbonat
200 ml apă
200 ml lapte de soia
120 ml ulei
un praf de sare
180 g zahăr
esență de migdale
migdale felii
Mod de preparare:
Făina se cerne împreună cu cacaua, praful de copt și bicarbonatul.
Apa se amestecă cu zahărul până ce acesta se dizolvă; se adaugă sarea, uleiul și esența de migdale și se amestecă bine.
Peste acesta se adaugă amestecul de prafuri și se omogenizează.
Se toarnă în forme, se presară feliile de migdale.
Și se coc 15-20 min. în cuptorul preîncălzit la 180 C (se încearcă cu scobitoarea dacă s-au făcut).