Duet din file de șalău și somon învelit în prosciutto crudo



Duet din file de șalău și somon învelit în prosciutto crudo
Duet din file de șalău și somon învelit în prosciutto crudo

Porții:

  • 1

Timp de preparare:

  • 20–25 minute

Calorii:

  • 650 calorii / porție

Ingrediente:

  • Șalău – 100 g
  • Somon – 100 g
  • Prosciutto crudo – 100 g
  • Lămâi – 150 g
  • Spanac congelat – 200 g sau proaspăt – 400 g
  • Ulei de floarea soarelui – 10 ml
  • Usturoi – 5 gr (1 cățel)
  • Ceapă – 30 g
  • Unt – 40 g
  • Smântână dulce – 100 g
  • Parmezan – 20 g
Mod de preparare: Se tranșează câte o bucată de file de somon și file de șalău a câte 100 g fiecare și se așează pe grătarul încins timp de 30 sec pe fiecare parte. Se asezonează cu sare și piper (după gust) și se învelesc în felile de prosciutto tăiate foarte subțiri după care se introduce în cuptor, încins în prealabil, la o temp de 200 grade C timp de 10 min.
În acest timp tocăm ceapă și usturoi cât mai fin și sotăm în tigaia cu uleiul încins împreună cu spanacul timp de 5 min. Într-un ibric topim untul în care încorporăm smântână dulce cu puțină zeamă de la ½ lămâie și lăsăm la foc mic până devine un sos legat.
Mod de servire: Pe un platou cald se așează pe mijloc spanacul (cu ajutorul unei forme). Deasupra așezăm bucățile de somon și șalău în formă de piramidă peste care turnăm sosul fierbinte. Se ornează cu lămâie și parmezan tăiat așchii (sau răzuit).
Vă recomandăm să-l serviți într-o după amiază de toamnă alături de un pahar de vin alb sec.

Pofta mare și vă așteptăm la Restaurant Centru Vechi!
0749222202


Duet din file de șalău și somon învelit în prosciutto crudo
Duet din file de șalău și somon învelit în prosciutto crudo
Duet din file de șalău și somon învelit în prosciutto crudo
Duet din file de șalău și somon învelit în prosciutto crudo


Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)

Folosirea ingredientelor netradiționale și realizarea unor rețete pentru nevoi nutriționale speciale, inițiative premiate la FIA Food Fest 2024 la USV