În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sarbătorilor Pascale se vor intensifica acțiunile de supraveghere sanitară veterinară. Se vor lua unele măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte produse sau alimente de origine animală.Totodată, la nivelul Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Suceava și la circumscriptiile zonale, în perioada 7-19 aprilie va fi asigurată permanența inclusiv pentru zilele de sâmbătă și duminică.Sacrificarea mieilor se poate realiza în unități de abatorizare autorizate sanitar-veterinar pentru schimburi intracomunitare, inclusiv abatoare de capacitate mică (ce sunt publicate pe site-ul ANSVSA) și în spații amenajate temporar pentru sacrificare.Autoritățile locale care în anul precedent au mai avut spații amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor pot solicita în această perioadă un aviz din partea DSVSA. După verificarea și avizarea acestui spațiu temporar, DSVSA Suceava va asigura supravegherea sanitar-veterinară prin personal de specialitate.Spațiile amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor vor funcționa numai în perioda 11-19 aprilie și trebuie să asigure respectarea condițiilor de igienă, sănătate și bunăstare în timpul sacrificării, gestionarea subproduselor nedestinate consumului uman (SNCU) și de eliminare a deșeurilor, conform legislației sanitare veterinare în vigoare.Pe teritoriul județului exista 9 abatoare autorizate și au fost depuse 3 solicitări pentru avizarea de spații temporare pentru sacrificare.
DSV va intensifica acțiunile de supraveghere în perioada Paștelui
