Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) va asigura permanența în unitățile pe care le are în județ pentru eventualele reclamații cu privire la calitatea produselor pe care sucevenii le cumpără în perioada Sărbătorilor Pascale. Șeful DSVSA Suceava, Petrea Dulgheru, a declarat, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural de ieri, că până pe data de 23 aprilie, la nivelul instituției pe care o conduce, dar și la circumscripțiile sanitar- veterinare și pentru siguranța alimentelor și la circumscripțiile sanitar- veterinare zonale va fi asigurată permanența, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, pentru a fi sesizate orice aspecte privind nerespectarea normelor sanitar-veterinare.
Dulgheru a spus că la toate aceste unități va fi afișat programul de lucru, persoana responsabilă și numărul de telefon la care pot fi făcute sesizările.
„În scopul prevenirii apariției toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale, când în mod tradițional consumul unor cantități de alimente de origine animală crește considerabil, se vor intensifica acțiunile de supraveghere sanitar-veterinară. Ca urmare, se vor lua unele măsuri suplimentare concentrate asupra modului în care sunt produse, depozitate, transportate și valorificate carnea de miel și ouăle destinate consumului uman, precum și alte produse sau alimente de origine animală”, a spus Dulgheru.
Inspectorii sanitar-veterinari vor verifica toate târgurile de animale
Petrea Dulgheru a adăugat că în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale va fi verificat modul în care sunt respectate condițiile sanitar-veterinare din toate târgurile de animale, piețele agro-alimentare, unitățile de tăiere, procesare, depozitare, valorificare și de alimentație publică.
„Va fi sancționată orice încălcare a prevederilor legislației sanitar-veterinare în vigoare”, a subliniat șeful DSVSA Suceava.
De precizat că Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Suceava a aprobat șapte locuri special amenajate temporar pentru sacrificarea mieilor. Aceste puncte vor fi amenajate în spațiile deținute de PF Șuiu Elena – Pătrăuți, PF Chihaia Ioan – Bursuceni, PF Șuiu Ana – Lipoveni, PF Dolceanu Aurel – cartierul sucevean Burdujeni, PF Berar Constantin – Șcheia, SC Carpatis SRL – Suceava și SC Andelvero SRL – Câmpulung Moldovenesc.
„De asemenea, carnea de miel provenită din abatoarele autorizate va fi depozitată cu respectarea condițiilor de igienă și a condițiilor de temperatură, iar cea provenită din sacrificările efectuate în locurile special amenajate temporar pentru sacrificare va fi comercializată imediat după sacrificare, examinare și marcare. Este interzis transportul cărnii în alte locuri în scopul comercializării, respectiv spații improvizate în care nu este asigurată o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare, precum și expunerea pentru o perioadă prelungită de timp la temperatura mediului ambiant”, a mai declarat Petrea Dulgheru.
Măsuri
DSV Suceava îi monitorizează în permanență pe comercianții de carne de miel
