Pensiunile din Sucevița la care au fost cazați cei 20 de turiști cu toxiinfecție alimentară au fost închise. Măsura a fost luată joi de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care a dispus suspendarea activității pentru o perioadă de șase luni. Pensiunile nu mai au voie să funcționeze din cauză că apa pe care o utilizează nu este potabilă, a arătat dr. Ludovic Abiței, directorul DSP Suceava.
El a explicat că, potrivit legislației în domeniu, decizia de închidere se aplică pentru o durată de șase luni, timp în care administratorii pensiunilor trebuie să dezinfecteze sursa proprie de alimentare cu apă, un puț forat și o fântână din curte, și să monitorizeze periodic, prin analize de laborator, calitatea apei.
„Apa care alimentează cele două pensiuni este contaminată cu bacili coliformi ce pot provoca boli infecțioase. Faptul că apa este necorespunzătoare din punct de vedere bacteriologic este mai grav decât un borș stricat, pentru că apa este folosită inclusiv la prepararea hranei și este consumată de cei mai mulți dintre turiști”, a spus dr. Ludovic Abiței.