Furtuna dezlănțuită joi după-amiază, cu vânt în rafale și ploaie torențială, a blocat traficul rutier în mai multe puncte din județ și principala linie CFR spre Ardeal, zeci de copaci fiind doborâți pe carosabil și peste calea ferată. Ploaia și furtuna au început în jurul orei 16.00 în zona de munte și au măturat aproape întreg județul.
Primele probleme au apărut după ora 17.10, fiind sesizate pe DN 17B din comuna Dorna Arini, unde traficul a fost blocat de mai mulți arbori căzuți pe drum. Câteva minte mai târziu un bărbat anunța la 112 faptul că același drum național a fost blocat în satul Chiril din comuna Crucea, unde mai mulți arbori căzuseră pe carosabil. Din cauza furtunii cu vânt în rafale și ploaie torențială, în Dorna Arini au fost rupți 16 arbori din speciile molid, plop, arin și paltin, aflați pe marginea drumului. În aceeași localitate, șapte arbori au căzut în timpul furtunii peste rețeaua de medie tensiune, care a fost ruptă. A fost nevoie de intervenția Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Dorna Arini, care a înlăturat toți arborii căzuți pe carosabil. În satul Chiril, patru arbori căzuți au blocat drumul, fiind înlăturați de angajații Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al comunei Crucea. O echipă a E.ON Moldova s-a deplasat la fața locului pentru remedierea avariei la rețeaua electrică.
Probleme în trafic au apărut în jurul orei 17.30 și în comuna Vatra Moldoviței, pe DN 17A, unde în zona denumită Palma au căzut pe carosabil mai mulți arbori. Un echipaj al Pompierilor Voluntari din cadrul Primăriei Vatra Moldoviței au intervenit pentru degajarea celor cinci arbori căzuți, care au blocat circulația pe ambele sensuri circa o jumătate de oră. Câteva minute mai târziu, un șofer aflat în trafic sesiza la 112 faptul că traficul a fost blocat pe DN 17, în comuna Vama, după ce patru stâlpi din lemn au căzut cu tot cu fire la pământ. A fost solicitat sprijinul pompierilor militari, care au acționat pentru degajarea DN17, circulația fiind blocată pe un singur sens, pe direcția de mers Câmpulung Moldovenesc – Suceava, pentru o perioadă de circa două ore. Furtuna care se îndrepta din zona montană spre municipiul Suceava a doborât câțiva arbori și la Stulpicani, care au afectat rețeaua de electricitate. În urma acestui incident a fost întreruptă furnizarea cu energie electrică la 60 locuințe din Stulpicani, iar o rafală puternică de vânt a doborât la pământ mai mulți arbori în Pojorâta, pe drumul de acces spre Rarău. Vântul în rafale a creat probleme și în comuna Stroiești, din apropierea municipiului Suceava, unde un acoperiș a fost smuls de vânt și aruncat pe DN 17, blocând circulația în zonă.
Furtuna a lăsat localități fără curent electric, blocând și calea ferată spre Ardeal
Furtuna de joi, cu vânt puternic, ploi torențiale și descărcări electrice a făcut numeroase avarii în sistemul electric de distribuție. Au fost afectate în special elementele de izolație și conductoarele electrice, precum și elementele de suport și întreținere ale acestora. Vineri după-amiază, cu toate intervențiile echipelor de reparații, în județ mai erau nealimentate cu energie șapte localități.
Rafalele de vânt puternic au afectat mai mult zona de munte a județului, unde au acționat precum o tornadă, provocând doborâturi însemnate. Mai mulți copaci căzuți peste calea ferată au perturbat traficul între Moldova și Ardeal, trenurile așteptând circa 3 ore. Probleme mari au fost în zona Grădinița-Larion, iar trenul InterRegio 1834 Timișoara-Iași a acumulat circa de circa 180 de minute întârziere. Alte două trenuri, InterRegio 1765 Iași-Timișoara și Regio 5704 Suceava-Ilva Mică au acumulat întârzieri de cel puțin 140 de minute la destinație.