Drob de ghebe



Drob de ghebe
Drob de ghebe

Ingrediente:
1kg ghebe
8-10 ouă
2 cartofi fierți
1 ardei roșu gras
1 căpățână de usturoi
1 legătură de mărar verde
1 legătură pătrunjel verde
2-3 linguri ulei
Se fierb cartofii tăiați bucăți. Separat se opresc ghebele, se lasă să se scurgă foarte bine și se dau prin mașina de tocat împreună cu cartofii fierți. Se pisează usturoiul cu sarea și cu verdeața tăiată mărunt, iar ardeiul se taie cubulețe. Se bat bine ouăle cu telul și se amestecă cu toate ingredientele. Se omogenizează compoziția și se toarnă într-o formă unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se rumenește în cuptor 35-40 de minute, la 200 grade.



Recomandări

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă

Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă
Specialiștii DSP recomandă moderație la mesele de sărbători, mai ales celor care au postit în această perioadă