Reacție

Donțu îl atacă pe Flutur, spunând că are tupeul să convoace Parlamentul deși nu vine la lucrările acestuia



Ovidiu Donțu: „Cu ce tupeu convocați dumneavoastră Parlamentul României când dumneavoastră nu veniți la lucrările Parlamentului?”
Ovidiu Donțu: „Cu ce tupeu convocați dumneavoastră Parlamentul României când dumneavoastră nu veniți la lucrările Parlamentului?”

Senatorul PSD de Suceava Ovidiu Donțu a criticat în termeni extrem de duri solicitarea deputaților și senatorilor ACL de a convoca de urgență Parlamentul, astăzi, la ora 12.00, pentru o ședință în care să se dezbată atât Legea amnistiei și grațierii, cât și toate cererile de urmărire penală și arestare preventivă. Solicitarea a fost făcută ieri de copreședintele ACL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, împreună cu alți cinci parlamentari PDL și PNL.
„Sunt extrem de bucuros să vă spun că pe această temă a Legii amnistiei și grațierii sunt îndreptățit să susțin o conferință de presă. Sunt îndreptățit pentru că am văzut parlamentarii care au tăiat pensiile și salariile românilor, cărora li s-au alăturat parlamentari care au nevoie ca un album cu Bucovina să nu fie foarte cercetat, dar și parlamentari care umblau cu bani în mână ca să ajungă în Parlament să ne dea nouă lecții despre Legea amnistiei și grațierii”, a declarat senatorul PSD, care a adăugat că „sunt extrem de bucuros să vă arăt de pe site-ul Senatului cum au stat lucrurile la această lege. Sunt senatorul care a votat împotriva Legii amnistiei și grațierii în Senatul României”. Ovidiu Donțu a spus că tocmai din acest motiv nu acceptă să i se dea lecții de la parlamentarii PDL și PNL care nu au votat împotriva acestei legi. Donțu a spus că i se pare inacceptabil ca parlamentarii PDL să spună minciuni și să inventeze lucruri tocmai pentru că nu pot recunoaște adevărul.
„Domnule Gheorghe Flutur, cu ce tupeu ați apărut într-o conferință de presă să vorbiți despre respingerea Legii aministiei și grațierii când dumneavoastră aveți în lunile octombrie, septembrie și iunie zero prezență în Parlamentul României? Cu ce tupeu convocați dumneavoastră Parlamentul României când dumneavoastră nu veniți la lucrările Parlamentului? Mi se pare un act de o demagogie fără seamăn care trebuia taxată”, a spus senatorul PSD de Suceava. El a arătat că Legea amnistiei și grațierii a fost respinsă în Senat cu 84 de voturi „împotrivă”, un vot „pentru” și șapte abțineri. El a adăugat că speră „să nu găsim un membru PDL printre cei care au votat pentru a trece această lege, pentru că știm cu toții că domnul Relu Fenechiu umbla cu această lege pe holurile Parlamentului doar, doar va convinge pe cineva să o treacă”.
În același timp, Donțu a spus că prin anunțul că vrea să convoace Parlamentul, candidatul ACL pentru funcția de președinte al României, Klaus Iohannis, a demonstrat încă o dată „cât este de nepregătit și demagog”. El a explicat că un primar, cum este Iohannis, nu poate convoca Parlamentul. Ovidiu Donțu a explicat că Iohannis are reprezentanți în conducerea Parlamentului, care ar fi putut să convoace în orice moment o ședință, astfel încât să nu transforme această dezbatere într-o temă electorală. „Ei puteau să facă în orice moment acest lucru. Mai trebuie spus că Legea amnistiei și grațierii are aviz negativ de la ministrul Justiției. De asemenea, angajamentele internaționale nu permit să fie adoptată o Lege a amnistiei și grațierii și nu este în regulă să se facă campanie pe o astfel de lege. Dar dacă tot au intrat în campanie pe un astfel de subiect, vreau să le explic câte ceva din procedurile parlamentare cu privire la convocarea unei ședințe, și mă refer la Senatul României”, a declarat Ovidiu Donțu. El a explicat că toate aceste proceduri pot să dureze câteva zile, motiv pentru care l-a întrebat pe Klaus Iohannis cum crede el că în 24 de ore se poate convoca Parlamentul. „Pentru ce să convocăm?Pentru a avea dumneavoastră o temă electorală? De ce nu ați făcut această solicitare la începutul campaniei electorale sau când nu era campanie? Plus că există o problemă în Parlament. Nimeni nu poate impune unui parlamentar la ce dată să acorde un vot, ce fel de vot să acorde și să nu citească o inițiativă legislativă, adică să dea un vot în alb”, a mai precizat senatorul PSD. El a adăugat că sunt câteva lucruri pe care Klaus Iohannis ar putea să le facă, și anume să solicite demisiile unor parlamentari care au probleme cu legea și care sunt colegi de partid cu el, cum ar fi Akos Mora, Tudor Chiuariu, Mircea Roșca sau Sorin Roșca Stănescu.



Recomandări

Politica de tarifare a Poștei Române, asimilată în Parlament unui atac sistematic la adresa presei tipărite și a accesului cetățenilor la informație