Un grup de cadre didactice de la Liceul Tehnologic Cajvana a participat, la sfârșitul săptămânii trecute, la o nouă activitate din cadrul proiectului educațional “Conexiuni de suflet”, demarat în acest an școlar, proiect inițiat din dorința de a fi mai aproape de frații din Republica Moldova. Vizita delegației Liceului Tehnologic Cajvana din Suceava la Edineț, în Republica Moldova, a fost a treia activitate desfășurată în cadrul acestui proiect. Prutul a fost trecut peste “podul de cărți”, cu această ocazie fiind donate cărțile strânse în cadrul campaniei “Donează carte românească”, desfășurată în cadrul Liceului Tehnologic Cajvana. Învățătoarea Cristina Tomuț a declarat că „darul nostru e unic, dar e făcut din suflet, pentru suflet”. Cadrele didactice din Edineț le-au vorbit oaspeților din Cajvana despre localitatea lor, invitând apoi musafirii la o masă rotundă, în cadrul căreia au expus interferențe didactice din învățământul românesc de o parte și de alta a Prutului. A urmat apoi vizitarea liceului, a sălii de sport și a celorlalte anexe ce aparțin Liceului Teoretic „Pan Halippa”.
Prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic Cajvana, ne-a spus că „unul dintre obiectivele turistice vizitate a fost Mănăstirea Zăbriceni, care încă de la începuturile ei, pe lângă viața monahală, a avut și o misiune pastoral-misionară și culturală destul de intensă”. După ce sucevenii au vizitat și Cetatea Soroca, directorul Liceului Tehnologic Cajvana, profesorul de istorie Nicolae Robu, a spus: „Am asistat la unul dintre cele mai impresionante momente din viață, redeschiderea unui monument care leagă trecutul de prezent și de viitor. După aproape doi ani de la demararea lucrărilor de restaurare, Cetatea Soroca și-a redeschis în sfârșit ușile pentru vizitatori. Ne-am bucurat să ne aflăm acolo printre miile de oameni din toate colțurile țării care au participat la inaugurarea fortăreței renovate”.
Următoarea activitate se va desfășura pe 23 mai, în cadrul Simpozionului Internațional “Armonie prin joc și cânt, port și cuvânt”, organizat an de an de Liceul Tehnologic Cajvana. „Frații noștri ne vor fi parteneri și oaspeți, de fapt vor veni la ei acasă, deoarece vorbesc și trăiesc românește”, a adăugat Lidia Loredana Seserman.