Aproape 70% dintre români merg la muncă după o noapte de chef, doar o cincime dintre angajați preferând să își ia o zi liberă după ce au petrecut, potrivit unui sondaj realizat de compania Neogen.
„În ciuda reputației de petrecăreți, lucrătorii din România muncesc și se distrează cu același entuziasm, peste 64% dintre ei mergând la lucru în ciuda unei nopți de chef”, afirmă analiștii Neogen într-un comunicat.
Astfel, 64,7% dintre cei care au fost întrebați dacă și-au luat vreodată zi liberă din cauza unei mahmureli, au răspuns că „nu, indiferent cât de obosiți erau”, în timp ce 21,8% au spus că și-au luat liber de câteva ori.
Aproapte 5% dintre participanții la sondaj au declarat că nu și-au luat liber niciodată după o noapte de chef pentru că „șeful și colegii și-ar fi dat seama”, iar 8,4% au lipsit o singură dată de la locul de muncă din acest motiv.
„Chiar în condițiile unei atitudini deschise către distracțiile verii, angajații din România înțeleg importanța unui job bine făcut și nu lasă o indispoziție trecătoare să îi oprească”, mai precizează Neogen.
Potrivit aceleiași surse, pentru a trece mai ușor peste dimineața de după chef, un angajat trebuie să înceapă lucrul cu treburile importante, să nu uite să fie politicos și amabil, indiferent de greutățile momentului, să bea multă apă și să nu iasă în evidență.
Contraindicate ar fi trimiterea unui mail la întreaga firmă pentru a cere o aspirină, purtatul ochelarilor de soare în interior, adormitul la birou și povestitul beției cu toți colegii.



