Greu de decis

Discuțiile pe tema termoficării Sucevei intră în „prelungiri”



Ion Lungu: „Ne întâlnim din nou luni, la ora 12.00, pentru o nouă rundă de discuții”
Ion Lungu: „Ne întâlnim din nou luni, la ora 12.00, pentru o nouă rundă de discuții”

Cea de-a doua rundă de discuții de al căror rezultat depinde viitorul termoficării centralizate în municipiul Suceava, care a avut loc joi, de la ora 12.00, nu a dus nici acum la o decizie unanimă a aleșilor locali.
„În principiu, toți reprezentanții partidelor din Consiliul Local sunt de acord să mergem mai departe cu licitația de delegare a serviciului de transport și distribuție, dar sunt încă amendamente pe care partidele vor să le aducă în această privință. De aceea am stabilit să ne întâlnim din nou luni, la ora 12.00, pentru o nouă rundă de discuții, astfel încât pe 27 martie, când are loc ședința ordinară de Consiliu Local, să existe un consens”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.
Cele două ședințe care au avut loc săptămâna aceasta pe tema termoficării au fost convocate de către primarul Ion Lungu ca urmare a faptului că în ședința extraordinară de Consiliu Local de săptămâna trecută, proiectul de hotărâre privind caietul de sarcini al licitației de delegare a acestui serviciu unui operator privat a fost respins din cauza orgoliilor politice, fiecare partid venind cu o soluție proprie în privința termoficării Sucevei.
Pe 27 martie aleșii locali trebuie să decidă dacă prelungesc mandatul dat Termica pentru a presta serviciul de transport și distribuție a energiei termice către sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare.
Conform unei decizii anterioare a Consiliului local, Termica Suceava este împuternicită să presteze activitatea de transport și distribuție a energiei termice numai până la 31 martie.
Hotărârea poate fi luată doar în strânsă legătură cu o decizie privind atribuirea acestui serviciu unui alt operator, în condițiile în care Termica este în insolvență, iar cei care iau acum deciziile acolo, creditorii și administratorii judiciari, nu vor să mai presteze această activitate, cu care merg în pierdere. Propunerile aleșilor locali trebuie să se „armonizeze” în această privință, pentru că altfel există riscul ca proiectul de hotărâre să fie respins și a doua oară, ceea ce ar putea avea consecințe directe asupra furnizării căldurii și apei calde la peste 22.000 de familii.



Recomandări