Demersuri

Directorul Spitalului Suceava vrea să deschidă o cantină-restaurant în locul spălătoriei



Spitalul Suceava ar putea dispune în curând de o cantină-restaurant, unde vor putea lua masa, contra cost, și persoane din exterior. Informația a fost lansată de directorul Vasile Rîmbu, care a arătat că noua unitate de alimentație publică va asigura în totalitate condițiile de confort pentru personalul medico-sanitar, dar și pentru bolnavi și vizitatori. Cantina-restaurant va fi amenajată în locul spălătoriei, care se va muta într-o altă locație, din afara spitalului.
Șeful Spitalului Suceava a explicat că serviciul de spălătorie a fost externalizat în urmă cu șapte ani, unei firme din Lupeni, iar contractul cu această societate a expirat între timp.
Pentru că au existat nemulțumiri cu privire la modul în care firma respectivă și-a respectat contractul, conducerea unității a decis să nu-l reînnoiască și să organizeze o altă licitație.
Lenjeria spitalului, spălată momentan de o firmă din Bârlad, într-un spațiu exterior
Reprezentanții firmei din Lupeni nu s-au prezentat la licitație, pe considerentul că încă ar mai fi valabil contractul încheiat în 2004 cu spitalul, iar din cele cinci societăți participante a fost desemnată câștigătoare o firmă din Iași. Fosta firmă prestatoare a serviciului de spălătorie, care își desfășura activitatea într-un spațiu al spitalului, nu vrea însă să-l părăsească, pe motiv că la preluare a făcut investiții de aproape jumătate de milion de euro, bani cheltuiți cu retehnologizarea spălătoriei spitalului, asigurarea circuitelor și dotarea cu echipamentul necesar.
Până când situația se va lămuri, lenjeria unității este spălată de o firmă din Bârlad, într-un spațiu din afara spitalului.
“Deocamdată, pentru spălătorie, prin negociere directă am încheiat un contract cu o firmă din Bârlad și am solicitat ordin rezidențial pentru scoaterea din spațiu a firmei din Lupeni. Avem un punct de predare-primire la 24 de ore a lenjeriei, nu trebuie să spălăm numaidecât în spital”, a adăugat directorul Spitalului Suceava, care a subliniat că nu mai dorește ca acest serviciu să se desfășoare în incinta spitalului, ci în altă parte, iar în spațiul actual al spălătoriei să fie deschisă o cantină-restaurant pentru personal și aparținători.
Prin externalizarea serviciului de spălătorie, directorul Spitalului Suceava speră să facă economii de 40,50% la bugetul unității.