DIETĂ



DIETĂ
DIETĂ

Alimentația ovo-lacto-vegetariană
Eliminarea cărnii din alimentație reprezintă o condiție a elevării spirituale. Consolidarea stării de sănătate fizică și mentală este o altă consecință a acestui program alimentar. Unele din multiplele cauze care ne pot determina să urmăm acest tip de alimentanție sunt:
Consumate în exces, proteinele animale favorizează apariția proceselor tumorale. Di-etil-stilbestrolul, un hormon estrogen uzual în zootehnie, are proprietăți mutagene și cancerigene
Nitratul de sodiu (aditiv de culoare și conservare în industria cărnii) sub acțiunea microorganismelor, la temperatură înaltă și ph acid se convertește în nitrit și participă la formarea nitrozaminelor (substanțe cancerigene).
Antibioticele și hormonii steroizi ajung în organismul consumatorilor cu fiecare hamburgher, grătar, salam sau orice alt preparat de carne. Acestea reprezintă un factor important în afectarea sistemului imun. Dacă hormonii steroizi favorizează acumularea de grăsime la vite, tot ei cauzează obezitatea la cei care consumă carnea acestor animale.
Consumul de carne este responsabil de apariția îmbolnăvirilor cronice la copiii: obezitatea, acneea, infecțiile respiratorii recidivante, pubertatea precoce, tulburările de comportament, alergiile, microlitiaza și litiaza urică, etc.
Fizica vibratorie ne ajută să înțelegem împovărarea cu vibrațiile de suferință ale ființei masacrate, la consumul cărnii acesteia.
Proteinele din carne încarcă ciclul urogenetic cu uree în ficat și acid uric circulant. Eliminarea acidului uric crește riscul litiazei urice și al artritei gutoase. Asociate cu tulburări ale metabolismului hidric cresc riscul leziunilor vasculare renale, coronare și ale membrelor inferioare.
Mult mai ușor de digerat și de asimilat sunt proteinele animale din iaurt, brânză, ouă, precum și proteinele vegetale din cereale, leguminoase și fructe oleaginoase.
Combinații avantajoase sunt: leguminoase cu cereale, cartofi cu ouă, ouă cu legume și lapte cu făină de porumb. Respectarea principiului disocierii va crește mult oferta principiilor nutrive ușor metabolizabile. Exemplu de meniu: pilaf de orez cu salată de legume crude, cartofi copți cu ochiuri pregătite termic până la coagularea albușului și menținerea gălbenușului crud, mămăliguță cu lapte nefiert sau/și cu brânză de vaci moale (crudă). Respectarea principiului disocierii și în alimentația ovo-lacto-vegetariană va crește mult valoarea nutritivă a meniurilor.