Regim

Dieta mediteraneană



Dieta mediteraneana consistă într-un stil de viață bazat pe o alimentație echilibrată și variată, în care predomină produsele tradiționale din zona mediteraneană. Alimentele care stau la baza acestei diete sunt pâinea și pastele, ca principală resursă de carbohidrați, uleiul de măsline, ca principal rezervor de grăsimi și vinul, în cantități moderate, în timpul meselor.
Tot la baza dietei mediteraneene stau și fructele și legumele, care ne garantează fibrele de care corpul nostru are nevoie, dar și pestele și carnea de pasare, produsele lactate și ouăle, ca principală resursă de proteine. Acest tip de dieta se asociază cu frecvența scăzută a bolilor cardiovasculare și cu un nivel scăzut de colesterol în sânge.
Sfaturi pentru a urma dieta mediteraneană:
1. Consumați zilnic fructe, legume și cereale
2. Schimbați ciocolata sau alte dulciuri cu fructele proaspete
3. Uleiul de măsline ar trebui să fie principala resursă de grăsimi din cadrul dietei, folosit atât pentru gătit, cât și pentru asezonat
4. Consumați zilnic lapte, iaurt și brânză slabă, pentru a răspunde necesităților de calciu
5. Consumați pește de 3-4 ori pe săptămână
6. Schimbați sarea cu usturoiul, ceapa, oțetul, lămâia sau ierburile aromatice pentru a condimenta mâncarea
7. Beți zilnic 2 litri de apă
8. Evitați băuturile alcoolice, făcând o mică excepție cu vinul, în cantitate moderată, un păhărel la masă
9. Evitați fumatul
10. Faceți mișcare în aer liber
11. Dormiți cel puțin 7-8 ore pe noapte
Sursa: www.gardianul.ro



Recomandări

Ferestrele închise în timpul zilei și închiderea aparatelor electrocasnice vă protejează casa de creșterea temperaturii

Ferestrele închise în timpul zilei și închiderea aparatelor electrocasnice vă protejează casa de creșterea temperaturii
Ferestrele închise în timpul zilei și închiderea aparatelor electrocasnice vă protejează casa de creșterea temperaturii

Alimentația necorespunzătoare este o cauză a îmbolnăvirii