Dibăcia și curajul pompierilor voluntari
“Spre lauda și onoarea pompierilor voluntari ai orașului Sucevei, precum și a zelosului lor instructor Dl. I. Mader, trebue să mărturisim că dibăcia și curajul cu care s’au executat exercițiile au satisfăcut pe deplin mulțimea publicului și a representanților pompierilor voluntari din Bosanci, Ițcanii noi și vechi și Iosef-falva. După încheierea ședinței condusă de președintele ei, primarul orașului dl. Des Loges, s’a pus în mișcare conductul cu torțe sub conducerea comandantului d-lui Fanta. Strada principală a orașului era sărbătoresce decorată și plină de public”.
“Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 102, Cernăuți, Joi 24 Decemvrie 1892 / 5 Ianuarie 1893.
„Anul Nou 1916”
„Ne despărțim cu amărăciune de anul 1915…Colindele din ajunul anului nou răsbat, de astă dată, mai tânguitoare liniștea serii Sfântului Vasile; din ferestrele căsuțelor și bordeielor învăluite în umbra nopții sclipește câte o palidă lumină, însă din lăuntrul lor nu se mai aud glasuri de copii, cari de astă dată așteptau cu veselă nerăbdare uratul colindătorilor. Ici, copiii stau lângă vatră, îngrămădiți în jurul mamei, care, cu ochii înrourați de dor și lacrimi, li povestește drăguților ei de tătucul care, de 17 luni, a pornit în bătălie și n-a mai venit”.
„Viața Nouă”, nr. 172, Decembrie 1915/Ianuarie 1916.
„Orășelul copiilor”
„Duminică după-amiază, în piața din fața Casei pionierilor din Suceava, copiii și părinții au asistat la una din marile bucurii pe care le oferă vacanța de iarnă: deschiderea festivă a orășelului copiilor. În piața feeric luminată, străjuită la intrare de un Moș Gerilă uriaș, care îi invită pe copii să viziteze orășelul, iar în mijloc cu un brad enorm împodobit cu globuri și beculețe multicolore, au sosit mai întîi gorniștii. Aceștia, pe o scenă sub formă de televizor, au anunțat în sunet de trompete deschiderea orășelului”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5303, Suceava, Marți 29 decembrie 1964.