Sâmbătă și duminică

Dezlegare la pește – Crap cu sos



Un mod extrem de ușor de a prepara peștele. Este o rețetă care se pretează excelent la crap.
Ingrediente: un crap de 750 de grame – un kilogram, ulei, două cepe albe mari, 4-5 căței de usturoi, o linguriță de cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, un pahar de apă, un pahar de vin alb, un vârf de cuțit zahăr, sare.
Preparare:
Taie peștele proaspăt (sau dezghețat) în bucăți nu prea mari, sărează-le și lasă-le să stea într-un vas acoperit.
Prepară următorul sos: călește ceapa tăiată mărunt în puțin ulei, apoi adaugă apa și las-o să fiarbă la foc mic 10-15 minute.
Adaugă zahărul, usturoiul strivit bine cu lama cuțitului, cimbrul și bulionul.
După ce sosul fierbe câteva minute, adaugă vinul, lasă sosul să ajungă din nou la fiert și pune bucățile de pește.
După ce dă un clocot-două, potrivește de sare și lasă să fiarbă acoperit, la foc foarte mic sau în cuptor, până când scade bine sosul.
Servește cu verdeață proaspătă pe deasupra și cu mămăligă sau rondele de cartofi. (sursa: http://retete.eva.ro/mancaruri/crap-cu-sos-articol-27852.html)



Recomandări

Cockteil…cu amor, umor și poezie. Dez-mahmureală (2)