Un mod extrem de ușor de a prepara peștele. Este o rețetă care se pretează excelent la crap.
Ingrediente: un crap de 750 de grame – un kilogram, ulei, două cepe albe mari, 4-5 căței de usturoi, o linguriță de cimbru pisat, 2-3 linguri bulion, un pahar de apă, un pahar de vin alb, un vârf de cuțit zahăr, sare.
Preparare:
– Taie peștele proaspăt (sau dezghețat) în bucăți nu prea mari, sărează-le și lasă-le să stea într-un vas acoperit.
– Prepară următorul sos: călește ceapa tăiată mărunt în puțin ulei, apoi adaugă apa și las-o să fiarbă la foc mic 10-15 minute.
– Adaugă zahărul, usturoiul strivit bine cu lama cuțitului, cimbrul și bulionul.
– După ce sosul fierbe câteva minute, adaugă vinul, lasă sosul să ajungă din nou la fiert și pune bucățile de pește.
– După ce dă un clocot-două, potrivește de sare și lasă să fiarbă acoperit, la foc foarte mic sau în cuptor, până când scade bine sosul.
– Servește cu verdeață proaspătă pe deasupra și cu mămăligă sau rondele de cartofi. (sursa: http://retete.eva.ro/mancaruri/crap-cu-sos-articol-27852.html)