Dezlegare la pește – Buna Vestire



1. Pește cu orez
Pentru că peștele nu este apreciat neapărat de pescari ci mai ales de gurmanzi. Pentru ambele categorii vă oferim o rețetă rapidă de pește cu orez. Cu acest pește cu orez veți uimi chiar și musafirii mai pretențioși, pentru ca fileurile de cod bine condimentate din rețeta de pește cu orez, sunt delicioase. Serviți acest pește cu orez pe frunze de salată.
INGREDIENTE
8 bucăți file de cod
200 g orez
200 ml ulei
100 g făină
1 ceapă
2 ardei grași colorați
1 morcov
2 căței de usturoi
1 lămâie
1 legătură pătrunjel
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
Se spală orezul și se pune la fiert, se scurge și se clătește cu apă rece;
Se curăță și se taie cubulețe ceapa, ardeii, morcovul și usturoiul, pătrunjelul se toacă;
Se călesc într-o cratiță legumele cu puțin ulei, se adaugă apa și se înăbușe până se înmoaie;
Se amestecă mixtura de legume cu cea de orez, se condimentează.
Se dau prin făină și sare, bucățile de pește și se prăjesc în ulei pe ambele părți până se rumenesc, se scurg bine de ulei;
Se servește pe platou sau farfurie, alături sau pe orez, se decorează cu pătrunjelul tocat și cu feliuțe de lămâie.
Pentru o aromă deosebită, puneți după preparare, orezul și peștele într-o tavă la cuptor 5 minute.
– File de pește cu menta și coriandru
Această rețetă de file pește cu mentă și coriandru, este delicioasă și ușor de preparat. Vă recomandăm cu succes rețeta de file de pește cu mentă și coriandru, pentru prepararea unui pește mai mare. Rețeta de file de pește cu mentă și coriandru este savuroasă și delicioasă și va fi votată de toți iubitorii de preparate de pește.
INGREDIENTE
1 file de pește mare (plătică sau biban)
1 lingură coriandru pisat
2 căței de usturoi
1 lingură de mentă tocată fin
1 linguriță boia dulce
½ ceașcă ulei cu apă, pentru de post, sau iaurt dacă nu este de post
1/2 ceașcă ulei măsline
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
Se prepară un sos pentru marinarea peștelui, din coriandru, menta, usturoi, boia, ulei, iaurt sau ulei cu apă, sare și piper, care se amestecă într-un vas până la omogenizare;
Se pune fileul de pește într-un platou adânc, se toarnă pește în amestecul de mai sus și se lasă la marinat o oră;
Se scoate peștele din marinată și se zvântă cu hârtie absorbantă, după care se pune pe cărbuni sau pe grătarul cuptorului și se lasă 20-30 minute.
Este bine ca peștele să se rumenească pe ambele părți, pentru ca peștele să-și piardă tot sucul.
Pește în crustă de portocală
Pește în crustă de portocale este un preparat ușor și savuros din pește, pe care putem să-l preparăm din orice fel de fileuri de pește. Acest pește în crustă de portocale este un preparat pe care îl vom îndrăgi cu siguranță pentru că este la îndemână, se prepară ușor și are puține calorii. Putem adapta această rețetă de pește în crustă de portocale pentru foarte multe diete, preparatul rămânând la fel de delicios.
INGREDIENTE
4 fileuri de pește
3 linguri pesmet graham
1 lingură ulei de măsline
coaja rasă de la o portocală
2 linguri pătrunjel proaspăt tocat
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
se spală fileurile de pește, se zvântă și se așează într-un vas termorezistent;
Se amesteca într-un castronel pesmetul, uleiul, coaja de portocale, sarea și piperul, se toarnă peste fileurile de pește;
Se coc la cuptor cca. 20 minute, să se rumenească frumos, se presară pătrunjelul după ce se scot din cuptor.
Salată de legume cu macrou afumat
Salata de legume cu macrou afumat, este o salată complexă și sățioasă, pe care merita să o încercați pentru o masă în familie sau cu invitați. Salata de legume cu macrou afumat este un început excelent pentru o masă dar putem foarte bine să ne limităm doar la ea. Această salată de legume cu macrou afumat este savuroasă, iar gustul peștelui afumat, alături de legume și sos este incitant.
INGREDIENTE
500 g legume (morcov, mazare, porumb)
300 g macrou afumat
1 ceapa
Maioneză de post
1 lingură stafide
1 legătură mărar
1 lingurița hrean
sare și piper după gust
MOD DE PREPARARE
Se fierb legumele, se răcesc, se amestecă cu ceapa tăiată mărunt și cu stafidele;
Se curăță macroul de pieliță, oase și se taie în cuburi potrivite;
Se amestecă legumele cu peștele și cu maioneza de post, hreanul ras, mărarul tăiat fin, se condimentează;
Se servește în salatiere, decorat cu frunze de salată verde.
(Sursa: gastronomie ele.ro)