În acest an, CT ”Petru Mușat” derulează, în cadrul programului Eco-Școala, proiectul „Mănâncă responsabil!”. Proiectul își propune să formeze la tineri și adulți un comportament mai responsabil privind cumpărarea unor cantități mai mici de produse alimentare pentru a nu se mai arunca mâncarea, consumarea unei cantități mai mari de hrană în stare proaspătă, descurajarea consumului de hrană înalt procesată, consumul de mâncare pregătită acasă, în locul celei semipreparate cumpărate din magazine sau consumate în fast-fooduri etc. Până în acest moment acțiunile au fost centrate pe organizarea comitetului eco al elevilor, amenajarea panoului eco, precum și aplicarea de chestionare pentru identificarea la elevi a principalelor puncte slabe în ceea ce privește mentalitatea acestora față de noțiunea de ”alimentație sănătoasă”. S-a constatat că un număr mic de elevi servește micul dejun acasă, iar un număr tot mai ridicat de familii își procură hrana de la piața tradițională sau de la producătorii locali, cei mai mulți preferând să cumpere din supermarket produse fără să citească eticheta, orientându-se doar pe baza calităților fizice și a prețului scăzut.
Pe 2 februarie 2016 a avut loc prima activitate practică, însoțită de o degustare și o dezbatere, cu titlul„Gust rafinat de România – alternative sănătoase la fast-food!”. Activitatea, coordonată de prof. Mihaela Neacșu și prof. Adriana Oltean, a avut drept obiective încurajarea consumului de produse autohtone sănătoase și promovarea unui comportament alimentar sănătos adecvat sănătății fizice și psihice a elevilor. Marea majoritate a elevilor de la clasele la care cele două profesoare sunt diriginte au fost deosebit de entuziaști, elevii mărturisind că nu s-au așteptat ca gustul desertului de tip raw-food, realizat fără coacere, să fie atât de atractiv și bine definit. Impresia, chiar convingerea, cu care au plecat acasă cei 40 de elevi a fost căeste în interesul tuturor consumul de produse autohtone și încurajarea producătorilor locali, încurajarea consumului zilnic de fructe și legume, dar și reducerea consumului de produse fast-food.
Mihaela Neacșu