2 porții – 25 minute
- 4 felii de franzelă
- 2 ouă
- 150ml lapte
- 100g unt
- 2 mere
- 100g struguri
- 3 linguri zahăr
- 1 lămâie
- 1 lingură semințe de susan
Scoateți cotoarele merelor, fără a le curăța de coajă. Tăiați-le apoi în rondele cu grosimea de 5mm. Stropiți rondelele cu zeamă de lămâie și apoi presărați-le cu susan. Presați susanul, ca să rămână lipit de mere. Prăjiți rondelele în unt. Lăsați-le apoi la răcit.
Înmuiați puțin feliile de pâine în lapte. Bateți ouăle și treceți feliile înmuiate prin ou bătut și apoi prăjiți-le în unt, pe amândouă părțile.
Puneți feliile prăjite pe farfurii calde. Deasupra așezați rondelele de măr prăjite, suprapuse, de la cea mai mare până la cea mai mică.
Fierbeți un sirop din zahăr și 150ml apă și adăugați în el boabele de struguri. Lăsați-le să fiarbă câteva minute, până când siropul începe să se îngroașe și turnați-le peste rondelele de măr și peste feliile de pâine.