Cercetătorii de la Universitatea Alberta din Canada au realizat un studiu pentru a vedea cum se dezvoltă rasele contemporane de pui comparativ cu rasele crescute în trecut.
Fotografia realizată de ei ilustrează perfect diferența de greutate între cele trei rase analizate. Toți puii au primit exact aceeași hrană și nu au fost tratați cu antibiotice sau alte medicamente.
Rasa cea mai mare se numește Ross 308 și a fost obținută pentru a asigura o cantitate cât mai mare de carne în zona pieptului.
Singurele diferențe dintre cele trei specii sunt cele genetice. Astfel, rasa crescută în anul 2005 este de patru ori mai mare ca rasa din anul 1957, deși hrana primită este aceeași.
Noile rase, din cauză că sunt așa de mari, au diferite probleme de sănătate. Cercetătorii au observat la aceste păsări un sistem imunitar mai slab și diferite afecțiuni cardiace și osoase.
Datorită noilor specii, consumul de carne de pui a crescut în ultimii ani, această carne devenind mai ieftină, mai accesibilă.
Rezultatul cercetării a fost publicat în revista Poultry Science.
Sursa: Vox
Roxana RUSCIOR