De ce este bine să mâncăm ciocolată. Cum ne ajută să slăbim și să fim mai sănătoși



Chiar dacă pare greu de crezut că un desert delicios poate fi recomandat într-o dietă, mai mulți medici susțin consumarea acestui gustos aliment. Cercetările au arătat diferite efecte benefice ale ciocolatei asupra organismului.
Medicul pediatru și dietetician Marlo Mittler, de la Spitalul pentru Copii Cohen din New York, spune că ar trebui să mâncăm cât mai des ciocolată.
Mai multe studii au demonstrat că un consum moderat, dar regulat scade tensiunea arterială, reduce riscul apariției bolilor cardiovasculare, scade colesterolul și poate chiar să regleze nivelul insulinei. Mai mult, flavonoizii din cacao îmbunătățesc sănătatea creierului la adulți.
Singura veste proastă este că numai ciocolata neagră are aceste efecte benefice.
Recent, mai multe studii au demonstrat că acest aliment ajută și la slăbire, scăzând indicele de masă corporală.
Cum este posibil acest lucru, dacă ne gândim că ciocolata, chiar și cea neagră, are zahăr, calorii și grăsimi?
Marlo Mittler explică: ciocolata conține mulți antioxidanți, substanțe care stimulează metabolismului și astfel duc la pierderea în greutate. Totuși, trebuie să țineți cont de reguli clare dacă vreți să obțineți acest efect: mâncați ciocolată puțin și des! Sunt esențiale, de asemenea, exercițiile fizice și o dietă echilibrată.
Consumată în cantități mici, ciocolata neagră aduce un plus de energie și scade pofta de mâncare.
Spre exemplu, puteți consuma porția de ciocolată la gustarea de după-amiază, sub forma unui shake sau a unui baton.
Sursa: Live Science



Recomandări