Prin pădurea de cuvinte

De-ale vieții



Chanel(Coco). „Frumusețea lor servește femeilor pentru ca să se facă iubite de bărbați, iar prostia lor, pentru a-i iubi.” „Femeile luptau pe vremuri pe teren propriu și fiecare înfrângere era o victorie. Acum ele luptă pe teritoriul bărbaților, unde fiecare victorie e o înfrângere.” „Atâta vreme cât știi – afli la timp – că bărbații sunt asemenea copiilor, știi deja totul.” „Cele mai multe femei își aleg cămașa de noapte cu mai multă rațiune, gândire, decât pe un bărbat.” (Coco Chanel)
Chat.Ea: – De ce nu mi-ai mai scris, cu drag, de atâta vreme!? El: – Păiii… m-am lăsat de băutură.
Chemare. ”Ce-au de spus podoabele aceste / Care le fac pe doamne-așa superbe? / Cosițe cu-adamante-n ele, jerbe / De flori pe umeri și mătăsuri peste // Mătăsuri, giuvaeruri ca-n poveste / În care piatra scapără sau fierbe, / Mișcări din șold pe care nu sunt verbe / Să le descrie-ntocmai… Ce mai este? // Și acest văl, pe crupa Andriennei? / O, trupuri prin dantele-ntrevăzute! / Ce vor să spună foșnetele trenei // Sau evantaiele în tremur? Sute. / Și mii, spun ce vă spun (nepradă lenei de-a spune). (***, Giorgio Baffo, trad. Șerban Foarță, Ed. Adenium, Iași).
Chiloți. 1. Viața multor oameni ar fi mai frumoasă dacă s-ar rupe mai multe perechi de chiloți și mai puține inimi. 2. (Atenție, bărbați infideli!). Ea îi cumpără lui o duzină de chiloți de aceeași culoare. El: De ce de aceeași culoare? Să zică lumea că nu îmi schimb niciodată chiloții? Ea: Care „lume”!? Tăcere… 3. Dacă aveți de gând să mergeți în cazino, îmbrăcați cei mai frumoși chiloți. S-ar putea să vă întoarceți acasă numai în ei! Pentru orice eventualitate – cea mai neagră! – epilați-vă corect. 4. „Cel mai vechi obiect de îmbrăcăminte datează, potrivit Bibliei, de pe vremea lui Adam și a Evei și a constat, pare‑se, într‑o acoperitoare a sexului din fibre vegetale. (…) Gladiatorii, de pildă, au fost printre primii purtători ai chiloților tanga. Celebra piesă de lenjerie intimă purta pe atunci numele de subligaculum și era constituită dintr‑o fâșie din lână albă care acoperea partea de jos a corpului și era petrecută, în față și în spate, pe sub centură. Toga nobililor romani ascundea același obiect de lenjerie. Femeile romane purtau sub robe un fel de chiloți în formă triunghiulară, cu partea din spate ceva mai lată și fixată de o centură. Obiectul de lenjerie era prins cu ace de siguranță sau fibule. Cuvântul chiloți (culottes) are origini franțuzești. Din Evul Mediu și Renaștere până la începuturile secolului XIX, aristocrații francezi purtau chiloți, adică un fel de ciorapi‑pantalon strânși pe picior, a căror lungime varia, de la genunchi până la glezne. În timpul Revoluției Franceze, revoluționarii erau cunoscuți ca «fără chiloți» (sans‑culottes), cunoscută fiind preferința lor pentru pantaloni.” (Historia.ro)
Chiloței. 1. Un accesoriu vestimentar care îi va face – orice ar zice ei, bărbații – mereu să viseze pe bărbați! În Evul Mediu, femeile erau goale sub rochiile lor lungi până-n pământ. Abia după 1920 chiloții femeilor intră în scenă. În 1924, marele scriitor Anatole France a insistat să-i fie pus în sicriu un mic pachețel: în el se aflau chiloții amantei scriitorului, Madame de Caillavet, pe care aceasta îi purtase atunci când ei făcuseră pentru prima oară dragoste. În 1947, administrația militară franceză a inițiat o largă dezbatere internă asupra modelului potrivit pentru a fi purtat de femeile din armată. 2. Poliția poloneză a arestat un bărbat de 44 de ani care furase dintr-un magazin șase perechi de chiloți de damă. Deoarece asemenea furturi mai fuseseră reclamate în acel loc, polițiștii au descins la domiciliul bărbatului hoț, unde a descoperit sute de asemenea piese de lenjerie intimă. Bărbatul – un celibatar care lucra într-o bancă, unde era un funcționar model – a mărturisit că făcea asta încă din vremea adolescenței. Mai mult, uneori pleca la serviciu după ce trăgea pe el una din multele sale „capturi”. 3. Iar… cei mai sexy chiloței sunt cei aruncați în grabă… pe podea!
Chit(pe chit, pe… clit…). “Se zice că majoritatea bărbaților își înșală soțiile cu majoritatea femeilor care își înșală bărbații – ori vor, abia așteaptă ocazia – să o facă.” (dr. Mircea V. Homescu). De acord. Sofismul ăsta “merge” în situațiile în care adulterul se comite între familiști, între ”egali”… ca statut marital&social… Dar, cu “restul” , cu ”debutanții”, cu unilateralii, să zic așa… ce facem?
Ciomu. Prima reconstrucție chirurgicală reușită a unui penis imputat s-a petrecut în anul 1936.
Circumspecție. La un WC public britanic se afla un automat pentru prezervative și pe el inscripția, sigla clasică a firmei Durex: „Corespunde normelor britanice”. Puțin mai jos, cineva a zgâriat: „Și vaporul Titanic corespundea…”. Iată o supraprecauție tipic british!
Resemnare.Dintre toate organele și simțurile, s-a dovedit că, după o vârstă, bărbatul poate fi tare… doar de urechi!
Adulter.Adulterul se petrece în cap, în minte, cu mult înainte de a fi săvârșit în pat.
Înșelare.A-ți înșela partenerul de viață nu este o greșeală… este o alegere!
Basme.Nu toți românii au istețimea lui Păcală. Mai sunt printre noi și nepoții lui Tândală.
Politica. Este modul în care oamenii fără principii conduc pe oamenii fără memorie.



Recomandări

Sfințirea pietrei de temelie pentru cel dintâi locaș închinat Schimonahiei Elisabeta Lazăr, pustnica Giumalăului

Sfințirea pietrei de temelie pentru cel dintâi locaș închinat Schimonahiei Elisabeta Lazăr, pustnica Giumalăului
Sfințirea pietrei de temelie pentru cel dintâi locaș închinat Schimonahiei Elisabeta Lazăr, pustnica Giumalăului