Dacii liberi au luat cu asalt Coliba Haiducilor. S-a întâmplat timp de două zile, mai exact sâmbătă și duminică, iar petrecerea a fost una garantată. Și ca la orice petrecere, a fost și un ospăț pe cinste cu mâncăruri tradiționale, pregătite pe baza unor rețete din moși-strămoși atestate documentar.
Muzica populară a fost la ea acasă, iar fundalul sonor a fost asigurat de Margareta Clipa și Grigore Gherman, doi artiști recunoscuți pe plan național.
La Coliba Haiducilor nu au poposit doar dacii liberi, ci și bucătarii din Frăția Ceaunelor. Aceștia au ajuns în premieră la Suceava și le-au pregătit celor prezenți mâncăruri dintre cele mai bune.
„A fost un eveniment pe care am dorit să-l aducem la Suceava în această toamnă. Este un concept care îmbină mai multe elemente, dar cel mai important este că toți cei prezenți au fost încântați de mâncăruri și atmosferă. Este cel mai important eveniment gastronomic al toamnei în Suceava și sperăm să devină o tradiție”, au arătat organizatorii, respectiv cei care conduc Coliba Haiducilor.