Din dorința de a arăta mai bine, de a reveni la silueta de anul trecut și de a „încăpea” în hainele subțiri, la început de primăvară, multe persoane se apucă de cure drastice de slăbire.
Nutriționiștii spun că acest obicei este contraindicat, pentru că organismul este deja supus stresului adaptării la noul anotimp și uneori este afectat de astenia de primăvară. Astfel, înfometarea nu duce decât la afectarea sănătății. Dorita scădere în greutate se poate însă obține, cu efecte benefice, prin schimbarea alimentației. Consumului a cît mai multe legume și fructe, chiar ca mese principale, este benefic organismului, nu induce slăbiciune și ajută la eliminarea toxinelor și grăsimilor în exces acumulate iarna în organism. Pot duce la o ușoară scădere în greutate, fără efecte negative, și ceaiurile depurative din cicoare sau trei-frați-pătați, care nu sunt „ceaiuri de slăbit”, ci menite să ajute la eliminarea toxinelor. Aportul de vitamine și minerale se poate realiza tot prin infuzii de plante ca fructele de măceș, cătină, urzică și coada-calului, care ajută la eliminarea excesului de apă din corp și contribuie la scăderea în greutate fără ca sănătatea să fie periclitată.
Sursa: www.evenimentul.ro
