un regim alimentar vegetarian, dar nu numai de aceștia, fiind excelente și în preparatele cu carne.
Andivele, pentru că despre ele este vorba, rude mai „stilate” ale banalei salate, fac astăzi deliciul multor mâncăruri adoptate din Occident. Ce trebuie să știm?
Andivele sănătoase sunt tari, bine legate, cu frunzele albe și ușor îngălbenite la margini. Pentru a le păstra prospețimea, ele trebuie depozitate în locuri ferite de lumină și de căldură. Înainte de a le prepara nu este nevoie să le spălați. Este suficient să dați deoparte primele frunze și să le tăiați la bază.
Este bine să știți că, dacă doriți să fie mai dulci, trebuie îndepărtat miezul, care le da binecunoscutul lor gust amar (neapreciat însă de toată lumea).
Cum 100 de grame de andive conțin doar 15 calorii, sunt binevenite și în curele de slăbire! Crude sau fierte, ajută digestia și garantează un abdomen plat.
Înlocuiți cina dv. cu o salată cu andive. Vă ajută să digerați toate mesele zilei, fibrele vă dau senzația de sațietate și nici urmă de calorii care să vă dea de furcă apoi a doua zi!
Sursa: antenasatelor.ro