Cum trebuie consumat usturoiul ca să fie eficient



Cât de sănătos este usturoiul s-a tot discutat, însă despre felul în care trebuie să-l consumăm, se știe prea puțin. Curățat de coajă și mâncat ca atare, zdrobit și adăugat în mâncare, sub formă de pudră sau sub formă de pastilă, potrivit www.csid.ro.
Cercetătorii de la Universitatea din Connecticut au ajuns la următoarea concluzie: cu cât usturoiul se află într-o stare mai naturală, cu atât este mai eficient pentru sănătate.
Atât usturoiul întreg, cât și cel sub formă de mujdei au efecte cardioprotective și, în cazul unui atac de cord, permit o recuperare mai bună și mai eficientă a inimii. Aceste lucruri se datorează și hidrogenului sulfurat conținut în usturoi, care are un efect de relaxare a vaselor de sânge și îmbunătățește circulația sanguină.
Pudra de usturoi, pe de altă parte, nu este un adevărat substitut al usturoiului proaspăt. Ea nu conține toate proprietățile usturoiului întreg și nici măcar aroma puternică a acestuia. De fapt, pudra este obținută prin uscarea și pisarea usturoiului și, uneori, pentru un plus de aromă, îi sunt adăugate anumite ingrediente artificiale.
Pilulele de usturoi, chiar dacă scad nivelul colesterolului din sânge, au un efect destul de nesemnificativ în comparație cu usturoiul natural sau medicația obișnuită pentru inimă.
Studiile relevă că, de fapt, capsulele de usturoi nu duc la scăderea tensiunii, a zahărului din sânge sau la prevenirea atacului de inima, cancerului sau formarea cheagurilor de sânge.