Formula unui meniu perfect pentru masa de crăciun, care satură fără să îngrașe, a fost pusă la punct de o echipă de specialiști din Marea Britanie.
Meniul perfect de Crăciun, care conține aportul ideal de calorii și nutrienți pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriționist David Lewis și de medicul Margaret Yufera-Leitch.
Meniul perfect pentru masa de CRĂCIUN este următorul, conform dailymail.co.uk:
150 de grame de friptură de curcan la cuptor
110 gramede piure de castane
100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)
15 gramesos de merișoare
Un cârnăcior
80 de grame de cartofi la cuptor
155 de grame de varză de Bruxelles înăbușită
160 de grame morcovi înăbușiți
150 de grame de varză roșie
Ca desert, specialiștii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă și o clementină proaspătă.
Specialiștii britanici afirmă că proteinele și aminoacizii din carnea de curcan, carbohidrații din cartofi, vitaminele și mineralele din legume, precum și gustul dulce-acrișor al sosului de merișoare transformă prânzul de Crăciun într-o masă ideală și echilibrată din toate punctele de vedere.
Aceștia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzația de sațietate și asigură energia organismului pe parcursul zilei.