Crampele și arsurile stomacale sunt afecțiuni des întâlnite după mesele copioase din ultimele zile, ca urmare a consumului excesiv de mâncare, spun medicii gastroenterologi. Potrivit specialiștilor, meniurile de sărbătoare sunt de regulă alcătuite din alimente care provoacă arsuri stomacale. Astfel, gastroenterologii oferă cinci remedii la îndemâna oricui pentru a trata această afecțiune.
Ceaiul de rădăcină de ghimbir este indicat în această perioadă. Pentru ca rezultatul să fie cel dorit, specialiștii recomandă să adăugați o linguriță de rădăcină de ghimbir proaspăt rasă într-o cană cu apă fierbinte. Rădăcina se lasă în cană timp de 10 minute, iar apoi se bea ceaiul obținut. Medicii spun că această plantă are capacitatea de a relaxa mușchii ce susțin peretele esofagului, astfel încât acidul din stomac nu este împins către esofag.
Sucurile de morcovi, de castraveți, de ridichi sau de sfeclă roșie combat arsurile stomacale. Potrivit gastroenterologilor, pentru ca efectul să nu întârzie să apară și pentru a evita complicațiile, sucul trebuie făcut în casă și băut imediat. Specialiștii spun că o alternativă ar fi mâncarea acestor legume în stare naturală.
Bicarbonatul și sucul de lămâie nu trebuie să lipsească după o masă copioasă. Specialiștii recomandă ca în jumătate de ceașcă cu apă să adăugați o jumătate de linguriță de bicarbonat și câteva picături de lămâie, apoi amestecați. După ce s-a omogenizat, amestecul se bea.
Bananele reduc aciditatea stomacală. Specialiștii recomandă includerea acestor fructe în dieta zilnică pentru a preveni apariția complicațiilor gastrointestinale, des întâlnite în această perioadă. În plus, bananele tratează ulcerul și accelerează tranzitul intestinal lent, atât de agresat în ultimele zile.
Mierea este și ea un remediu simplu împotriva arsurilor. Medicii recomandă câteva lingurițe de miere înaintea fiecărei mese. În plus, mierea de salcâm este folosită în tratamentul ulcerului gastric, deoarece are efect antibacterian.
(Gandul.info)