Cum e să ajungi și să te menții pe primul loc



Cu toții spunem de multe ori “jos pălăria” în fața celor care au ajuns la performanță, pe cel mai înalt nivel al podiumului. Simțim probabil un amestec apreciere sinceră, uimire pentru efortul depus, poate și un soi de invidie dar cu siguranță ne simțim și noi stimulați să fim mai buni, mai competitivi, mai aproape de vârf. Fiindcă e clar, dacă unii au putut să ajungă “number one” în mica lor industrie, în spațiul de artă al cărei maeștri sunt, al vreunui sport sau în afaceri, în nișa lor de piață, atunci e sigur că pot face asta și alții. Potențialul uman e imens, în necontenită diversificare, trebuie doar să ne acordăm șansa de a scoate la lumină ce-i mai bun în noi și să nu ne fie niciodată frică de competiție.
În afaceri, e ca și în sport, locul întâi se dobândește cu multă muncă!
Primul lucru la care te gândești când auzi despre o persoană, un sportiv, că a câștigat primul loc într-o competiție sau că o companie e lider de piață, este cum a ajuns acolo, ce a făcut să devină numărul unu.
Nu este deloc ușor să ajungi pe podium, iar acest lucru este foarte cunoscut. În lumea afacerilor mediul este foarte dur, competiția este acerbă și doar cei foarte pregătiți și care vin cu ceva nou se pot diferenția de ceilalți și pot deveni cu adevărat lideri.
Din foarte multe puncte de vedere, în business e ca în sport, trebuie să respecți niște reguli pentru a fi primul. Reține pe cele mai importante dintre acestea oricând pleci la drum ori când simți că a venit cu adevărat vremea să te afirmi:
– Trebuie să fii disciplinat și să nu sari etape în construirea țelului propus! Superficialitatea nu are ce căuta în curtea celor care aspiră la victorie!
– Să ai un plan pentru succesul tău iar felul în care relaționezi cu ceilalți în această “călătorie” să fie plin de justiție, de fair-play dar și de optimism și deschidere.
– Intuiția și și viziunea trebuie să-ți devină o a doua natură! Să fii mereu receptiv la ce e nou, să simți prin toți porii oportunitățile ca o afacere să crească și să fii atent la exemplele pozitive din jurul tău!
– Să crezi în tine și in forța ta de a te autodepăși!
– Să studiezi tot ce se poate în domeniul în care îți dorești să fii “number 1”! Școala e importantă, noțiunile teoretice la fel. Cu cât vei acorda mai multă atenție etapei de început de acumulare de cunoștiințe cu atât te vei descurca mai bine în viitor când vei da piept cu realitatea cea nemiloasă.
– În sfârșit muncește mult și constant, organizează-te bine și prioritizează-ți acțiunile!
Dacă nu ai reușit încă să devii lider pe piață, nu dispera ! Caută metode eficiente de a ținti podiumul!
Bineînțeles, dacă nu reușești să devii “number 1”, nu înseamnă că trebuie să-ți pierzi încrederea în potențialul tău unic și că va veni și vremea ta ca să fii aplaudat. Trebuie doar să înveți să ai mereu puterea să intri în competiție, pentru ca doar cei care participă au o șansă. Așadar nu fugi de competiție, și nu te teme de eșec. Fii mereu motivat să o iei de la capăt, să înveți din nereușite și să ai forța de a identifica cele mai bune resurse financiare, umane și pârghii de know-how care să-ți ofere șansa de a ajunge o dată și-o dată pe primul loc ca să simți cum e să fii învingător!
Mult succes și ultimul meu sfat este ca în drumul tău să folosești atât metodele convenționale, știute și studiate care sa te ducă sus pe val dar acestea să fie mereu presărate și cu inteligență, spirit inventiv și originalitate fiindcă afacerea la care te gândești trebuie să-ți aducă ceva mai mult decât doar bani.
Ruxandra David



Recomandări

Președintele CJ Suceava și 92 de primari suceveni, din PSD, PNL și USR, au transmis o scrisoare deschisă premierului și Guvernului

Digitalizarea activității societății COZONAC BUJOR SRL prin achiziția de active corporale și necorporale

Digitalizarea activității societății COZONAC BUJOR SRL  prin achiziția de active corporale și necorporale
Digitalizarea activității societății COZONAC BUJOR SRL prin achiziția de active corporale și necorporale