„Dacă leșină cineva”
„Dacă leșină cineva, puneți-i sub cap o perină, sau ce aveți, ca să-i vie capul ridicat, ear’ pe cap puneți-i oblojele (comprese) și slăbănogiți hainele ce-l strâng. De voiți să faceți și mai mult, apoi muiați o petecă în apă caldă, sau ungeți-o cu muștar și înveliți cu dânsa pulpele celui leșinat. Dacă leșină cineva în urma lovirii fulgerului, apoi nu puteți face nemic alta decât să-i slăbănogiți îmbrăcămintea și să alergați la medic, să vie și să aplice celui leșinat respirațiunea artificială”.
„Deșteptarea”, Anul IX, nr. 60, Cernăuți, 5/18 August 1901.
„Cum arată Suceava”
„Străzi jerpelite și murdărie cum desigur nici în cea mai dosnică stradă a Stambulului nu mai găsești; trăsuri murdare și răpănoase, de nu ai curajul să te folosești de ele, când ești îmbrăcat mai ca lumea; localuri, a căror «higienă» rivalizează cu cele mai păcătoase și infecte spelunci. Așa arată Suceava”.
„Vremea Nouă”, Anul I, nr.7, 15 August 1930.
„Dilemă”
„Conducerea Fabricii de cherestea din Vama s-a gîndit să monteze în hala unității încă două gatere de 24 țoli. Sub impulsul ideii le-au montat și cînd montarea a fost gata s-a constatat că nu există spațiu de depozitare pentru cheresteaua produsă de cele șase gatere. Atunci și-au zis: «Să le oprim și să stea pînă cînd cineva o să aibă nevoie de ele». Ce facem tovarăși? Ne uităm la ele cum stau în continuare, găsim spațiu de depozitare sau cerem conducerii întreprinderii să le redistribuie?”.
„Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6112, Suceava, Miercuri 9 august 1967.