4 porții – 35 min
- 700g pulpă de porc
- 8 felii de franzelă
- 2 ouă
- 300ml ulei
- 50g parmezan ras
- 100ml vin roșu
- 200ml supă de legume (din cub)
- 1 lingură zeamă de lămâie
- 1 cățel de usturoi
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Curăță carnea de pielițe, spal-o, scurge-o de apă și tai-o în cubulețe cu latura de circa 1 cm. Prăjește cubulețele în 100ml ulei, la foc potrivit, până ce se rumenesc bine pe toate părțile. Stinge cu vinul, apoi pune supa, potrivește de sare și piper după gust, acoperă tigaia cu un capac și lasă să fiarbă la foc mic 15 minute. Adaugă zeama de lămâie și usturoiul, tocat mărunt împreună cu pătrunjelul și mai lasă să dea în 2-3 clocote. Treci feliile de pâine prin ouăle bătute, apoi prăjește-le în uleiul rămas, bine încins, până ce se rumenesc frumos pe ambele părți, după care scoate-le pe șervețele absorbante și presară-le imediat cu parmezan, sare și piper. Servește figănelele calde cu cubulețele de carne fierbinți și cu sosul din tigaie.