Produsele de carne de pasăre nu reprezintă un risc pentru consumatori dacă sunt gătite, deoarece virusul este distrus la termperaturi de aproximativ 70 de grade Celsius, informează un comunicat al Uniunii Crescătorilor de Păsări din România (UCPR).
Carnea de pasăre provenită din ferme autorizate și abatoare controlate sanitar-veterinar, însoțită de certificat sanitar-veterinar emis de medicul veterinar și de declarația de conformitate a producătorului, este sănătoasă și poate fi consumată fără pericol atât proaspătă, cât și congelată, menționează comunicatul.
„Am luat toate măsurile de igienă pentru a preveni contaminarea păsărilor din fermele noastre”, se mai arată în comunicat.
Gripa aviară a fost confirmată joi la probele prelevate de la păsările din Ceamurlia de Jos – Tulcea, localitate în care fost instaurată carantina.
Comisia Europeană, dar și alte state din afara blocului comunitar au interzis importurile de produse avicole provenite din România.