6 porții – 70 minute
- 400g piept de pui
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 țelină mică
- 1 conopidă mică
- 1 ardei gras
- 1 rădăcină pătrunjel
- 100g unt
- 1 leg. pătrunjel -± sare, piper
Curățați legumele, spălați-le bine, tăiați-le în bucățele și puneți-le la fiert în 3 l apă și 1 linguriță sare grunjoasă. Fierbeți legumele 40-45 de minute, apoi scurgeți-le de apă, apa păstrați-o, după care pasați-le trecându-le printr-o sită deasă. Adăugați 50 g de unt și atâta supă în care au fiert legumele până când obțineți o cremă mai subțire. Pieptul de pui tăiat în cubulețe, prăjiți-l în untul rămas și crutoanele obținute serviți-le cu crema de legume caldă, presărată cu pătrunjel tocat mărunt.
(Mirela Frâncu – Oradea)