4 porții – 60 minute
- 1 crap (circa 2kg)
- 500g ciuperci proaspete
- 4 cepe
- 2 căței usturoi
- 1 lingură făină
- 250g unt
- un vârf de cuțit nucșoară
- 1 lingură pastă de roșii
- 1 leg. pătrunjel
- ± sare, piper
Se curăță crapul de solzi, se eviscerează, se spală și se scurge de apă.
Se curăță ciupercile, se spală, se taie în feliuțe și se călesc, împreună cu ceapa tocată, în 100g unt.
Se lasă să fiarbă până când se evaporă toată zeama lăsată de ciuperci, apoi se adaugă pasta de tomate, usturoiul tocat mărunt, nucșoara și jumătate din pătrunjel.
Se mai lasă 5 minute la foc mic, după care cu acest amestec se umple peștele.
Se coase sau se prinde cu scobitori și se pune într-o tavă cu untul rămas și 1 cană apă fiartă.
Se pune tava la cuptor pentru circa 60 de minute, la foc mic.
Când crapul este bine pătruns și frumos rumenit, se scoate pe un platou, se îndepărtează scobitorile sau ața cu care a fost cusut și se servește stropit cu sosul din tavă și cu pătrunjelul tocat mărunt presărat pe deasupra.