Ingrediente:
Pentru a prepara 6 coșulețe avem nevoie de:
- 2-3 cartofi mari
- 1-2 dovlecei
- 1 vânătă mare
- un plic ciuperci deshidratate (sau ciuperci proaspete)
- 1 linguriță rasa de praf usturoi (se poate folosi și cel proaspăt)
- 100 grame smântână vegetală
- oregan
- sare
- ulei
Preparare:
Se curăță cartofii, se taie în felii subțiri, apoi în bețișoare subțiri. Bețișoarele de cartofi le uscăm bine, de apa lăsată, cu hârtie de bucătărie, iar apoi le punem pe fundul unei strecurătoare (sită) din inox, le dăm formă de coșulet (cuib), iar apoi le frigem în ulei bine încălzit, introducând strecurătoarea direct în ulei.
La început presăm puțin cu o lingură în centru, așa rămân compacte și se lipesc între ele, formându-se coșulețul.
Când sunt gata, bine rumenite, se împinge strecurătoarea cu furculița de dedesubt, coșulețul se desprinde, se pun pe hârtie de bucătărie să se scurgă de ulei iar apoi se sărează. Între timp se spală dovleceii și vinetele, se pune la înmuiat în apă călduță ciupercile deshidratate. Dovleceii se taie bețișoare iar vânăta cubulețe, lăsându-le cu tot cu coajă. Se pune în tigaie puțin ulei, se adaugă cubulețele de vinete și dovleceii, se călesc puțin, se adaugă ciupercile înmuiate și tăiate, apoi se pune praful de usturoi.
Dacă se usucă mult pe foc, se adaugă puțină apă. După aceea se adaugă smântâna vegetală, oreganul, sarea.
Se amestecă 1-2 minute iar apoi sunt gata.
Cu această compoziție se umplu coșulețele de cartofi prăjiți.