Costiță de porc la grătar



Costiță de porc la grătar
Costiță de porc la grătar

4 porții – 30 minute

  • 1,5kg costiță crudă de porc
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă
  • 6 roșii bine coapte
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1 lingură sos de soia
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri muștar
  • 1 lingură zahăr brun
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță rasă scorțișoară
  • ± sare, piper

Opăriți roșiile, curățați-le de pieliță și tocați-le mărunt. Tot mărunt tocați și ceapa, curățată și spălată. Căliți ceapa în ulei, într-o tigaie, apoi după 3-4 minute puneți roșiile tocate. Adăugați boiaua, zahărul, mierea, muștarul, sosul de soia, usturoiul tocat mărunt, sare și piper după gust. Acoperiți tigaia cu un capac și lăsați să fiarbă la foc mic, circa 20 de minute.
Curățați costița de grăsimea în exces, stratul de grăsime nu trebuie să fie mai gros de 5-6mm. Presărați-o cu sare, piper și scorțișoară, apoi pune-ți-o la fript pe un grătar încins. Cåt timp costița se frige, ungeți-o cu sosul pregătit. Când costița este bine pătrunsă și frumos rumenită, scoateți-o pe un blat de lemn porționați-o și puneți-o pe un platou, pe un “pat” de salată verde. Serviți costița caldă cu sosul rămas și cu o garnitură la alegere.