Rețete de post

Cornulețe cu nucă



Ingrediente:
1 pachet de margarină, o cană nuci măcinate, 1 praf de copt, zeamă de lămâie, sare, făină, zahăr pudră
Mod de preparare:
Se amestecă margarina cu nucile, praful de copt stins cu zeamă de lămâie, un praf de sare și se adaugă treptat făina până se obține un aluat tare. Se întinde o foaie, se taie pătrate, se rulează cornulețe și se coc într-o tavă unsă cu margarină și tapetată cu făină. După ce se scot din cuptor, calde fiind, cornulețele se tăvălesc prin zahăr pudră.
Ștrudel cu mere aromat
Ingrediente:
– foi de plăcintă, 1 kg mere, 200 gr zahăr, 100 gr nucă de cocos, stafide, zeamă de lămâie, vanilie, scorțișoară, 100 gr margarină
Mod de preparare:
Merele se curăță și se taie bucăți. Se pun într-un castron cu zahărul și zeama de la o lămâie, se lasă 2-3 ore, apoi se storc, se amestecă cu nuca de cocos, stafidele, scorțișoara, vanilia. Acest amestec se întinde pe foile de plăcintă, se rulează, se ung cu margarină și se presară cu puțin zahăr. Se așează în tava bine unsă cu margarină și se dau la cuptor. (www.culinar.ro )



Recomandări

Berea cu muguri de brad, salam cu pudră de hribi sau deserturi vegane pentru nevoi nutriționale speciale, premiate la FIA Food Fest 2025 de la USV