Corneliu Popovici a fost ales sâmbătă în funcția de președinte al Organizației Județene Suceava a Partidului Mișcarea Populară. Prima conferință județeană de alegeri din cadrul acestei organizații a avut loc sâmbătă, în prezența a 337 de delegați din întreg județul. Printre invitații la alegerile din cadrul PMP Suceava s-au numărat vicepreședintele la nivel național al partidului, Gabriel Berca, deputatul Petrică Movilă și președintele PMP Botoșani, Mihai Țibuleac, alături de care au mai fost prezenți președintele Partidului Verde Suceava, Dan Acibotăriță, și prodecanul Facultății de Istorie și Geografie din Suceava, Florin Pintescu.
Corneliu Popovici a fost singurul candidat pentru șefia Organizației Județene a PMP Suceava, el fiind confirmat prin vot în funcția pe care a ocupat-o cu titlu interimar încă de la înființarea acestei formațiuni politice. Din cele 337 de voturi valabil exprimate, Corneliu Popovici a obținut 334 de voturi pentru președinția PMP.
În cadrul conferinței de alegeri au mai fost aleși în funcția de vicepreședinți Ovidiu Milici – comunicare și imagine, Adrian Puiu – politici publice, Cristian Sidor – resurse umane, Alexandru Trocin – relațiile cu mediul de afaceri, Bogdan Neagu – relația cu administrația publică, și Constantin Florea – relația cu societatea civilă și sindicate. În funcția de secretar general a fost ales Toader Josan, secretar general adjunct va fi Ioan Cozorici, iar cele șase funcții de secretar executiv vor fi ocupate de Constantin Munteanu, Neculai Liviu Frunzariu, Neculai Valentin Vâlcu, Carolică Bordea, Cătălin Șoldan și Ilie Strugaru. De asemenea, Comisia Județeană de arbitraj și Integritate va fi condusă de Adrian Tabarcea, iar la șefia comisiei județene de cenzori a fost aleasă Ana-Maria Hreniuc. În funcția de trezorier a fost aleasă Mihaela – Cristina Andrieș.
În cadrul discursurilor susținute de liderii PMP în fața celor 300 de membri au fost evidențiate în special o serie de probleme cu care se confruntă atât întreaga regiune, cât și județul Suceava, una dintre acestea fiind și lipsa unei infrastructuri rutiere dezvoltate și în special lipsa unei autostrăzi.
Corneliu Popovici: Aceste alegeri vor consolida și mai tare PMP Suceava
În acest context, liderul PMP Suceava, Corneliu Popovici, a ținut să sublinieze faptul că în ultimii 26 de ani autostrăzile au fost desenate doar pe hârtie, însă „în continuare mergem pe unde mergem”, iar lipsa unei infrastructuri adecvate a făcut ca Regiunea de Nord – Est să fie cea mai săracă din țară.
Făcând referire apoi la activitatea pe care a avut-o de când a preluat conducerea interimară PMP Suceava, Corneliu Popovici a spus că „încă din start nu ni s-a oferit nici o șansă. Coloșii politici ai momentului, USL-ul de atunci și PDL, ne-au tratat pe poziții marginale, însă noi ne-am văzut de treabă. Am creionat o echipă care s-a angrenat în toate acțiunile de la nivel central ale partidului, iar în plan local am dat startul creării de organizații teritoriale și am ajuns să avem organizații în toate cele 114 localități ale județului”.
El s-a declarat convins de faptul că aceste alegeri vor consolida și mai tare PMP Suceava și a arătat că în momentul de față tot mai mulți primari suceveni „ ne trec pragul pentru a purta discuții despre viitoarele alegeri, pentru că se pare că nici guvernarea Ponta nu i-a băgat în seamă și nici crearea marelui PNL nu i-a mulțumit”. Popovici a mai spus că PMP Suceava are în momentul de față peste 2.500 de membri, iar până în luna iulie a.c. va atinge cifra de 3.000. Liderul PMP Suceava a arătat că ținta acestei formațiuni politice pentru viitoarele alegeri locale din anul 2016 este de a obține cel puțin 15% din voturile alegătorilor suceveni.
Gabriel Berca: „Traian Băsescu nu poate să suplinească bătălia noastră din teritoriu”
Un mesaj de deschidere a partidului către noi membri a fost transmis de vicepreședintele PMP, Gabriel Berca, care a subliniat faptul că această formațiune politică are nevoie de organizare în teritoriu dacă dorește să se lupte cu propaganda de zi cu zi „făcută de televiziuni responsabile de politica PSD sau a PNL”. Berca a spus că PMP înseamnă o sumă de proiecte „cu care noi să venim în fața oamenilor”. „Trebuie să spunem de ce suntem altfel. De ce încercăm să facem altfel de politică. Și asta pentru că altfel am rămâne o chestiune fără conținut. Și trebuie să mai spunem ceva. Văd în ultimele 3 – 4 luni de când președintele Traian Băsescu și-a încheiat mandatul că toți cei 10 ani sunt puși între paranteze, ca și cum lupta anticorupție a început acum, ca și cum aceste dosare care acum au ajuns la maturitate au fost începute de pe vremea lui Klaus Iohannis, ca și cum investițiile românești de până acum nu au existat, ca și cum România a avut o perioadă de vid în cei 10 ani. Ceea ce nu este adevărat”, a spus Gabriel Berca. El a adăugat că PMP este o formațiune politică ce nu are probleme cu justiția, „suntem un partid care are curajul să spună lucrurilor pe nume”. Gabriel Berca a ținut să le transmită membrilor de partid că nu este suficient ca PMP să-l aibă alături pe Traian Băsescu. „Avem obligația să ne organizăm noi, să fim noi puternici, să fim pe picioarele noastre și să beneficiem de experiența președintelui Băsescu în bătălia asta politică. Dar nu poate Traian Băsescu să suplinească bătălia noastră din teritoriu”, a declarat Berca. El a spus că PMP trebuie să fie un partid deschis, pentru că la viitoarele alegeri vor fi foarte mulți care vor dori să candideze din partea acestei formațiuni politice. Gabriel Berca a anunțat că PMP Suceava va beneficia de sprijinul său în continuare, având în vedere că lupta din acest județ nu este ușoară. „Nu este ușor, pentru că aici aveți doi poli de putere: și un președinte de Consiliu Județean de la PSD, dar și un PNL extrem de puternic. Nu este ușor, dar nici imposibil. Oamenii totuși caută alternative și important este să venim noi cu credibilitate, cu proiecte foarte bine puse la punct și lipsă de aroganță”, a declarat Berca. El a adăugat că la viitoarele alegeri locale, PMP Suceava trebuie să aibă candidați în toate localitățile județului.