Până la Revelion și inclusiv în noaptea dintre ani, unitățile de alimentație publică ce organizează mese festive vor fi trecute prin sită de către inspectorii veterinari, care vor verifica în primul rând calitatea produselor alimentare oferite. Anunțul a fost făcut ieri de către șeful Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Suceava, doctor Petrea Dulgheru (foto), care a precizat că veterinarii monitorizează toate unitățile de alimentație publică, de producție și comercializare din județ. Petrea Dulgheru a explicat că se va verifica proveniența produselor alimentare și calitatea acestora, astfel încât să se evite punerea în consum a unor produse rămase nevândute până acum.
Controalele, care se vor derula inclusiv în noaptea de Revelion și pe 1 ianuarie 2007, vor fi coordonate de către un reprezentant al conducerii DSVSA Suceava. Fiecare dintre aceștia va răspunde de câte o anumită zonă, județul fiind împărțit în șase asemenea zone. Astfel, de zona Vatra Dornei va răspunde directorul DSVSA – Petrea Dulgheru, de zona Suceava – directorul adjunct Dănuț Botezan, de zona Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului – șeful Serviciu Inspecție și Control Vasile Semeniuc, de zona Siret – directorul adjunct Gabriel Anca, de zona Fălticeni – Zeno Moldoveanu de la Serviciul Inspecție și Control, iar de zona Rădăuți va răspunde Arcadie Nichitian de la Serviciul Igienă și Sănătate Publică.
Petrea Dulgheru a precizat că produsele fără documente de proveniență sau de calitate vor fi confiscate și incinerate, iar administratorii unităților în care acestea au fost depistate vor fi sancționați cu amenzi.






