Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) face prelevări în mai pentru depistarea cazurilor de înlocuire a cărnii de vită cu cea de cal, în cadrul unui plan de controale coordonate de Comisia Europeană, după scandalul de anul trecut privind aceste practici frauduloase, informează Mediafax.ANSVSA a demarat un program extins de controale la nivel național în vederea conformării prevederilor Deciziei Comisiei nr. 2014/176/UE referitoare la planul de controale coordonate de către Comisia Europeană, informează autoritatea.Acest plan de control urmărește stabilirea prevalenței unor practici frauduloase în comercializarea anumitor produse alimentare, prin determinare proteinei (ADN–ului) de cal în produsele alimentare comercializate și/sau etichetate ca având în conținut carne de vită.În acest sens, în perioada 5 – 30 mai 2014, specialiștii direcțiilor sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor (DSVSA) județene și a municipiului București prelevează probe din supermarketuri, hypermarketuri, măcelării, carmangerii, unități de tip catering, fast-food, magazine alimentare, cantine, restaurante, precum și din depozite și unități de procesare a cărnii din întreaga țară.