Patru cuțite pentru Constantin și Eva Maria Popescu, tată și fiică, din Bucovina, după prestația lor la competiția „Chefi la cuțite”, sezonul 16, emisiune difuzată luni, 24 noiembrie 2025, pe Antena 1.
Ei au impresionat juriul de la „Chefi la cuțite” cu un borș de fasole cu afumătură în bol de pâine și cu clătite. Emoțiile au fost mari, mai ales pentru Eva Maria, în vârstă de 9 ani, o fetiță „frumușică”, după cum a descris-o chef Richard Abou Zaki, inocentă, carismatică, care le-a gătit șefilor clătite cu căpșuni. Dintre toți cei patru șefi, Eva îl preferă pe chef Richard, în echipa căruia ar vrea să gătească.
Tatăl Evei, Constantin, în vârstă de 33 de ani, este pasionat de mâncarea tradițională românească, astfel că a ales să vină în fața juraților (chef Orlando Zaharia, chef Ștefan Popescu, chef Alexandru Sautner și chef Richard Abou Zaki) cu un borș de fasole cu afumătură în pâine, un preparat care combină fasolea gătită cu costiță afumată și legume, dar și cu borș acru, servită tradițional, într-un bol de pâine. Alături de borșul în pâine, Constantin le-a oferit chefilor și ceapă roșie tăiată julienne.
„Noi suntem o familie unită din Bucovina, pasionată de gătit. Avem un laborator de patiserie artizanală, <Evanda>, de la numele fiicei, Eva, și de la numele soției, Anda. Punem mult suflet în tot ceea ce facem”, a spus printre altele Constantin Popescu.
Reacțiile juraților după ce au gustat borșul de fasole cu afumătură au fost pozitive: „e bună, bună”: „e prima farfurie românească adevărată, chiar îmi lipsea să mănânc o ciorbiță românească, mi-a plăcut la nebunie, s-a văzut, am mâncat tot… spectaculoasă. Și pentru clătită dau un cuțit, pentru că este așa cum o făcea mama. Amândouă sunt foarte bune (…) Aici avem identitate românească” (chef Richard); „prima ciorbiță bună”.
După ce Eva Maria, cu ochii închiși, a numărat 3, 2, 1 și.. a venit momentul în care de sub bolurile chefilor au apărut patru cuțite (răsplata pentru bucatele făcute de bucovineni), fetița a dat frâu emoțiilor și a început să plângă de bucurie. „Bravo! Am reușit! Nu trebuie să plângi”, i-a spus tatăl ei.
Chef Richard a luat-o în brațe și a liniștit-o pe fetiță, spunând: „Ești prea dulce”, „o fată minunată”, apoi a dus-o pe Eva să-i salute și pe ceilalți șefi. Fata a primit din partea șefilor două cuțite, unul pentru clătita ei și unul pentru „ciorba lui tati”. „Sunt foarte fericită că s-a împlinit dorința mea, să ajung la <Chefi la cuțite>. Va fi extrem de greu să câștigăm premiul de 30.000 de euro (…). Mi-ar plăcea să ajung până în finală, ca să fiu primul copil care câștigă trofeul”, a mai spus Eva. Sucevenii sunt cunoscuți în mediul online: @evandabunatati și @mr.sendvis.


