USV

Conferința Internațională „Student în Bucovina”, la Facultatea de Inginerie Alimentară



La eveniment au participat studenți din Turcia, Spania, Ucraina, Ungaria și din țară
La eveniment au participat studenți din Turcia, Spania, Ucraina, Ungaria și din țară

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV) a organizat, în perioada 10 – 11 noiembrie, a șaptea ediție a conferinței internaționale „Student în Bucovina”, la eveniment fiind prezenți reprezentanți de la Universitatea din Mersin (Turcia), Universitatea Politehnică din Valencia (Spania), Universitatea din Debrecen (Ungaria), Universitatea „Yurii Fedkovici” (Ucraina), Universitatea Națională de Tehnologii Alimentare din Kiev (Ucraina), Universitatea din Oradea, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea „Vasile Alescandri” din Bacău, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” Iași și Universitatea „Sapientia” Miercurea Ciuc.
Potrivit organizatorilor, această conferință s-a adresat exclusiv studenților, pentru a-i ajuta pe aceștia să deprindă interesul și abilitățile necesare pentru cercetare începând de la nivelul studiilor de licență, fiecare lucrare având cel puțin câte un profesor coordonator.
Conferința s-a desfășurat pe patru secțiuni: una pentru studenții doctoranzi, una pentru studenții de la masterat și două pentru studenții de la ciclul de licență. Conform programului conferinței, s-au prezentat 16 lucrări la secțiunea doctorat, 17 la secțiunea masterat și 34 de lucrări la secțiunile de licență.
Festivitatea de deschidere
Festivitatea de deschidere a conferinței a avut loc joi, 10 noiembrie, în Auditoriumul ”Joseph Schmidt” al universității sucevene, debutând cu alocuțiunea de bun venit a rectorului USV, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa. Sub deviza „Tradiție și inovație”, acesta a expus oaspeților o serie de aspecte legate de universitatea suceveană, referitoare la infrastructura și dotările instituției, la evoluția numărului de studenți și a facilităților oferite de USV, a prezentat campusul, bazinul de înot, facultățile și rezultatele obținute de universitate (clasamentul OSIM etc). Popa a amintit de oferta educațională a USV, care însumează 50 de programe de licență, 36 de masterate și 15 programe de doctorat. Cât despre invitații cu notorietate care au fost oaspeți ai USV, Popa a făcut referire la Hans Klemm, ambasadorul SUA, Klaus Iohannis – președintele României sau Nicolae Timofti – președintele Republicii Moldova.
La rândul său, decanul Mircea Oroian a realizat o prezentare a facultății gazdă, amintind de programele de studii, dotările laboratoarelor, premiile obținute de studenți, evidențiind rezultatele din cadrul concursului Ecotrophelia de la Paris. De asemenea, acesta a mulțumit prof. univ. dr. ing. Sonia Amariei, inițiatoarea acestui eveniment.
„Această conferință, aflată la cea de-a șaptea ediție, este una de tradiție pentru Facultatea de Inginerie Alimentară și reprezintă un punct determinant în atragerea studenților în cercetare. Prezența profesorilor și studenților de la alte centre universitare românești și din străinătate dovedește prestigiul internațional al conferinței și, în același timp, reprezintă o nouă oportunitate pentru universitatea noastră de a dezvolta proiecte didactice și de cercetare în parteneriat cu alte centre universitare. De asemenea, mă bucură prezența în număr mare a studenților de la facultatea noastră și pe această cale mulțumesc colegilor care coordonează lucrări de cercetare la conferință”, a punctat conf. univ. dr. ing.Mircea Oroian.


Conferința Internațională „Student în Bucovina”, la Facultatea de Inginerie Alimentară
Conferința Internațională „Student în Bucovina”, la Facultatea de Inginerie Alimentară
Conferința Internațională „Student în Bucovina”, la Facultatea de Inginerie Alimentară
Conferința Internațională „Student în Bucovina”, la Facultatea de Inginerie Alimentară
Conferința Internațională „Student în Bucovina”, la Facultatea de Inginerie Alimentară
Conferința Internațională „Student în Bucovina”, la Facultatea de Inginerie Alimentară
La eveniment au participat studenți din Turcia, Spania, Ucraina, Ungaria și din țară
La eveniment au participat studenți din Turcia, Spania, Ucraina, Ungaria și din țară


Recomandări

S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc

S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc
S-a stins profesorul universitar Gheorghe Gutt, personalitate marcantă a mediului academic și științific românesc