Conducerea Spitalului Județean Suceava vrea să privatizeze bucătăria unității deoarece nu dispune de fondurile necesare reabilitării acesteia.
Bucătăria cu pricina arată oribil, nefiind modernizată de zeci de ani, din lipsă de bani.
Conducerea actuală a spitalului a apelat la specialiști pentru întocmirea unui proiect de reamenajare și retehnologizare a bucătăriei, pe baza căruia să fie alocate sume de la Ministerul Sănătății Publice, mai ales că veterinarii au amenințat că problema trebuie rezolvată de urgență, până la 1 iunie a.c., altfel activitatea acesteia ar putea fi sistată. Reabilitarea blocului alimentar de la cea mai mare unitate spitalicească din județ ar ajunge la 16 miliarde de lei vechi.
La rândul său, șeful Inspecției Sanitare de Stat din cadrul Autorității de Sănătate Publică Suceava, doctor Ludovic Abiței, spune că blocul alimentar al Spitalului Județean se află într-o stare deplorabilă și că nu îndeplinește 75% din condițiile sanitare pe care ar trebui să le asigure.
Sunt probleme cu instalația de preparat hrană, care este veche, camerele de frig nu mai corespund și necesită înlocuirea, iar sistemul de aerisire și pavimentele trebuiesc refăcute. „O soluție viabilă pentru reabilitarea bucătăriei este externalizarea acestui serviciu. Spitalul nu are fonduri pentru o investiție atât de mare, iar problema trebuie rezolvată deoarece am primit termene de la inspectorii veterinari”, declară managerul spitalului, economist Costică Dăscăliuc.





